Treći uzastopni poraz odbojkašica Osijeka, odbojkaši Murse i dalje na vrhu

OK Brda

U 16. kolu hrvatske Superlige odbojkašica bilo je nekoliko zanimljivih rezultata, od kojih se svakako izdvaja treći uzastopni poraz Osječanki (drugi kod kuće). Ovoga puta od splitskih Brda 1:3, što ih je ‘bacilo’ na sedmo mjesto i jako udaljilo od cilja da uđu u play off. Također, valja istaknuti glatku 3:0 pobjedu Dinama nad neugodnim Splitom, uz 23 poena Andree Mihaljević, koja je na pravi način proslavila punoljetnost i svojih navršenih 18. godina. Uvjerljive su s 3:0 bile i finalistice Kupa Hrvatske Snježana Ušić, Rijeka CO, protiv Enne Vukovar, čime su Slavonkama malo poremetile njihov naum da dohvate toliko željenu četvrtu poziciju na tablici.

Nakon 16. kola u vodstvu je Mladost sa 44 boda i skorom 14-2, a isti skor imaju i drugoplasirana Kaštela i trećeplasirana Marina Kaštela, no obje ekipe imaju 41 bod. Četvrti je Dinamo sa skorom 9-7, kao i petoplasirana Enna Vukovar, no Zagrepčanke imaju 26, a Vukovarke bod manje. Na začelju je Olimpik s 1 bodom iz 16 utakmica bez pobjede, a ispred njih Poreč s 3 boda i skorom 1-15.

REZULTATI 16. KOLA SUPERLIGE ODBOJKAŠICA: Osijek – Brda 1:3, Dinamo – Split 3:0, Rijeka CO – Enna Vukovar 3:0, Olimpik – Mladost 0:3, Marina Kaštela – Poreč 3:0, Kaštela – Dubrovnik 3:0

Kod odbojkaša u 16. kolu Superlige bez iznenađenja, ako pod time ne mislimo na izgubljen prvi set (25:19) finalista Kupa Hrvatske Ribole Kaštela na gostovanju kod posljednje plasiranog Rovinja. Trener Kaštelana Ivan Rančić ovako je prokomentirao susret:

”Psihološko pražnjenje utjecalo je na početak utakmice, čekali smo da se domaćin preda, ali oni su bili jako motivirani i agresivni u napadu. Brzo smo se vratili u utakmicu, rotirali 13 igrača i blok obranom zasluženo pobijedili.”

O ozbiljnosti u nastavku susreta svjedoče i slijedeća tri seta u kojima su gosti domaćinima dozvolili 18, 11 i 13 poena. Ostale su utakmice brzo riješene s 3:0, a najbrži su pri tome bili Mladostaši koji su savladali Sisak za 61 minutu. Osječani su slavili u Rijeci za 67 minuta, a susret je kratko prokomentirao primač-pucač Srđan Gubić:

”U utakmicu smo ušli izrazito ozbiljno i brzo ostvarili zadani cilj. Okrećemo se sada slijedećoj utakmici u kojoj smo domaćini posljednje plasiranom Rovinju.”

U vodstvu je i nadalje neporažena Mursa Osijek sa 14 pobjeda i 41 bodom, druga je Mladost s 39 bodova i skorom 13-1, treći Split s 33 boda i skorom 11-4, a četvrta Ribola Kaštela s 31 bodom i skorom 10-4. Posljednji je Rovinj s 5 bodova i skorom 1-14, a pretposljednji Sisak sa skorom 2-13 i 9 bodova.

REZULTATI 16. KOLA SUPERLIGE ODBOJKAŠA: Mladost – Sisak 3:0, Zadar – Split 0:3, Rovinj – Ribola Kaštela 1:3, Rijeka – Mursa Osijek 0:3, Kitro Varaždin – Marsonia 3:0, Centrometal je bio slobodan u ovom kolu.

OSTALI SPORTOVI
Tagged with: