Tucak: Nemojmo zatvarati oči pred mogućim problemima; Bušlje: Odigrali smo najlošije kad je bilo najvažnije

Tucak, Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odigrala je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu najslabije u polufinalu sa Španjolcima te je ostala bez prilike za obranu naslova svjetskih prvaka.

“Ne možemo uvijek biti prvi. No, u ovom trenutku cijeli svijet ti se ruši. Strašno smo željeli osvojiti ovo prvenstvo, bio sam uvjeren da možemo i da imamo snagu. No nažalost dogodio se ovaj poraz, na meni i mojim suradnicima je da izanaliziramo zbog čega. Nemojmo zatvarati oči pred mogućim problemima, treba im naći razlog, ne možemo samo reći loš dan. No idemo dalje odigrati turnir do kraja, idemo uzet broncu. Nemamo što zamjeriti igračima, dapače. Ja sam na njih ponosan, kako nakon svake pobjede, tako i nakon poraza. Oni su za mene bili i ostali pobjednici, pravi dečki i pravi sportaši. No nekad valja pružiti ruku protivniku i reći da je bio bolji. Danas je Španjolska bila bolja,” rekao je Ivica Tucak, vratar Hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Hrvatska je danas do posljednje četvrtine dala svega četiri gola, te u posljednjoj četvrtini zabila sljedeća tri gola za ukupni rezultat 6-5. Joković je ponovo bio najistaknutiji s tri pogotka, te Garcia i Fatović po pogodak.

“Mislim da smo imali izrađene akcije i širinu, igrače koji su bili na šutu, u nekoliko navrata i potpuno sami, međutim to su bili šutevi koji su bili golmanu oko glave ili u prsa. Trebamo napraviti dobru analizu. Izgubljena utakmica. To je život. No ako mislite da je ikome u ovome trenutku više žao od mene i igrača vjerujte mi, varate se. Ali moramo se dignuti, idemo uzeti medalju,” zaključio je Tucak.

“Danas smo odigrali možda najlošiju utakmicu na ovom turniru, kada je najviše trebalo, i samim time nažalost nismo ušli u finale i uzeli vizu za Tokio. To ćemo morati izboriti na nekom od turnira, a sada se moramo okrenuti utakmici za broncu. Ne smijemo se predati, to bi bilo najgore. Svaka medalja na velikom natjecanju je ogroman uspjeh pa i ta bronca, pogotovo na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da ćemo se dignuti, znamo koliko vrijedimo i to moramo pokazati. Danas nismo bili na razini ali nadam se da ćemo za dva dana biti, da ćemo uzet broncu i ići sretni doma,” rekao je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

“Ne znam što bi rekao, no ne trebamo se osvrtati unazad nego gledati prema naprijed. Treba konsolidirati redove i stisnut se da osvojimo medalju. Jer stvarno vrijedimo,” zaključio je Luka Lončar.

Hrvatska će za broncu igrati s Mađarima u subotu od 17 sati po hrvatskom vremenu.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI