Tucak objavio konačni popis, Barakude u Južnoj Koreji brane svjetsko zlato: Mi smo jedna obitelj!

Hrvatska, Šibenik, pripreme, Tucak

Izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis igrača s kojima Hrvatska kreće u obranu naslova svjetskog prvaka!

Barakude su posljednjih osam dana bile u Šibeniku, a reprezentcija u Južnu Koreju putuje 8. srpnja.

Vratari su Marko Bijač i Ivan Marcelić, a igrači Hrvoje Benić, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Anđelo Šetka, Javier Garcia Gadea i Marko Macan, koji je još uvijek upitan zbog ozljede šake.

Zbog toga, uz navedenu trinaestoricu, u Južnu Koreju odlazi i Ivan Buljubašić.

“To su uistinu najteže odluke za svakog sportskog trenera. Sedmorica igrača je otpalo, 13 ih odlazi na Svjetsko prvenstvo. No želim napomenuti da su svi ti igrači dio hrvatske vaterpolske reprezentacije, a sutra i dio našeg uspjeha. Mi smo jedna obitelj. Dokaz svemu tome jest i Ivan Buljubašić kojeg nisam uvrstio među 13 odabranih, ali pribojavajući se stanja i ozljede Marka Macana, Ivan je prihvatio otputovati kao rezerva i čekati rasplet situacije.. Hvala Ivanu, pokazao je koliko je veliki sportaš i momak, što je dokazao i kroz sve što je napravio u prethodnom razdoblju i za hrvatski vaterpolo i hrvatski sport. Navedena 13-orica koji odlaze u Gwangju mislim da su u ovom trenutku najbolje rješenje za našu reprezentaciju. Nadam se da ćemo to opravdati i da ćemo se vratiti iz Južne Koreje s dobrim vijestima,” rekao je izbornik Tucak.

Prvu utakmicu Hrvatska igra 15. srpnja u 19.30 sati po našem vremenu protiv Australije, koju vodi Elvis Fatović.

Dva dana kasnije na rasporedu je dvoboj sa Sjedinjenim Američkim Državama, a 19. srpnja Barakude igraju s Kazahstanom.

Prvo dio priprema u Južnoj Koreji odradit će u Seoulu s talijanskom reprezentacijom, dok 12. srpnja kreće put sportskog sela Svjetskog prvenstva u gradu Gwangju.

“Atmosfera je odlična. Svi vjerujemo da možemo napraviti odličan rezultat u Koreji. To je najbitnije, kao i osigurati vizu za Tokio. Svi se nadamo da ćemo to uspjeti i odlazimo puni želje i motiva na Svjetsko prvenstvo,” zaključio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

U stručnom stožeru su još uz izbornika Tucka i Mile Smodlaka i Sandro Sukno te Pero Kuterovac, Damir Luketić, Petar Coce, Igor Pezelj, Renato Živković i Dinko Pivalica.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI