Tucak odredio širi popis reprezentativaca za Europsko prvenstvo u Dubrovniku i Zagrebu, vaterpolistice igraju u Eindhovenu

Tucak

Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije, aktualnih prvaka Starog kontinenta, objavio je širi popis od 20 igrača koji će kandidirati za nastup na Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu (4. – 16. siječnja 2024.).

Na popisu se nakon nešto više od dvije godine odnosno prvi put nakon Olimpijskih igara u Tokiju nalazi i centar Luka Lončar.

VRATARI

1. Marko Bijač (Olympiacos)
2. Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)
3. Mate Anić (Jadran)

CENTRI

4. Josip Vrlić (Jadran)
5. Ivan Krapić (Noisy-le-Sec)
6. Luka Lončar (Olympiacos)
7. Antonio Dužević (Jadran)

BRANIČI

8. Rino Burić (Jug Adriatic osiguranje)
9. Matias Biljaka (Jadran)
10. Marko Žuvela (Jug Adriatic osiguranje)
11. Marino Čagalj (Jadran)
12. Andrija Bašić (Waspo 98 Hannover)

NAPADAČI

13. Konstantin Harkov (Jadran)
14. Filip Kržić (Jug Adriatic osiguranje)
15. Franko Lazić (Jug Adriatic osiguranje)
16. Zvonimir Butić (Jadran)
17. Ante Vukičević (Marseille)
18. Luka Bukić (Jadran)
19. Jerko Marinić Kragić (Jadran)
20. Loren Fatović (Jadran)

U stručnom stožeru su, uz izbornika Tucka, i Jure Marelja, pomoćni trener, Pero Kuterovac, kondicijski trener, Renco Posinković, trener vratara, Igor Pezelj, video-analitika, Damir Luketić, fizioterapeut, Zlatko Kercel, fizioterapeut. Planirano je da se hrvatska reprezentacija priprema u Zagrebu, od 9. do 23. prosinca, s tim da bi posljednjih pet dana priprema, od 17. do 23. prosinca, doputovala i reprezentacija SAD s kojom će onda Barakude sparirati, odnosno održati nekoliko zajedničkih treninga.

Istovremeno, Bruno Sabioni, izbornik naše ženske reprezentacije, objavio je širi popis igračica koje konkuriraju za nastup na Europskom prvenstvu u nizozemskom gradu Eindhovenu, od 5. do 13. siječnja 2024.).

Naše će djevojke prvi dio priprema obaviti od 3. do 10. prosinca i to s početkom u Zadru pa potom sparing s reprezentacijom Srbije u Beogradu i onda u Varaždinu.

Na pripreme su pozvane:

1. Latica Medvešek
2. Lana Korać
3. Lucija Buljac
4. Dora Kangler
5. Magdalena Butić
6. Jelena Butić
7. Iva Rožić
8. Ria Glas
9. Nina Medić
10. Nina Eterović
11. Ana Desnica
12. Nika Alamat
13. Bruna Barišić
14. Ivana Butić
15. Neli Janković
16. Nina Jazvin
17. Lara Srhoj
18. Matea Skelin

Stručni stožer čine izbornik Bruno Sabioni, pomoćni trener Željko Jozipović, kondicijski trener Kristian Hrbić, team-managerica Dunja Bračun.

“Plan je da nakon finala Kupa, ostanemo u Zadru još dan, dva na treninzima, da bi potom otputovali u Beograd gdje ćemo boraviti od 4. do 8. prosinca na sparingu s reprezentacijom Srbije,” pojasnio je malo u detalje plan priprema, izbornik vaterpolistica, Bruno Sabioni.

“Od 8. do 10. prosinca ćemo biti u Varaždinu, da bi nakon kraćeg odmora boravili u Italiji, u Padovi konkretnije, od 14. do 17. prosinca na pripremama s Talijankama. Novi set priprema je zakazan od 21. do 24. prosinca u Hrvatskoj, nakon čega bi igračice za božićne blagdane bile doma, te se ponovo okupile 27. prosinca i radili sve do Stare godine, 31. prosinca, također u Hrvatskoj. Slijedio bi potom kratki završni odmor, a već 2. siječnja 2024. letimo za Eindhoven. Ondje smo 2. i 3. siječnja zakazali pripreme s nizozemskim prvoligašem PSV-om iz Eindhovena. Na ovaj ćemo način uspjeti ispuniti i zadovoljavajući broj utakmica prije samog Prvenstva, a i ‘osjetiti’ sam bazen u Eindhovenu,” za hvs.hr će izbornik seniorki.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI