Tucak: Svaka iduća utakmica važnija je od one prethodne!

Barcelona

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjednički je otvorila Europsko prvenstvo u Barceloni. Aktualni svjetski prvaci bez velikih problema svladali su Nizozemce 15:8 (4:2, 3:1, 4:1, 4:4), dok ih u srijedu očekuje dvoboj s Turskom.

“Svaka iduća utakmica je važnija od ove prethodne i tako će biti i sada. Izanalizirat ćemo ovu utakmicu, odmoriti se i pripremiti se za Tursku koja je ovdje ogroman autsajder. Napravit ćemo sve da se pripremimo za ono što je najvažnije u ovoj grupi, a to je utakmica s Grčkom u petak,” najavio je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Barakude je predvodio Vukičević s četiri pogotka, Joković i Vrlić zabili su po tri, Fatović je dodao dva, dok su Šetka i Garcia precizni bili po jednom.

“Mislim da smo korektno odigrali utakmicu pogotovo u prvom dijelu kada smo bili koncentrirani i nismo radili greške. Kasnije kada smo se odvojili primili smo par jeftinih golova, ali smo korektno otvorili turnir i sada se okrećemo utakmici s Turskom i onoj najtežoj u skupini, utakmici s Grcima. Za nas je Turska jedna nepoznanica, ne znamo puno o njima, no sigurno je da moramo ući potpuno koncentrirani, pokušati što prije osigurati pobjedu kako bismo se pripremili za najtežu utakmicu, onu s Grcima,” pojasnio je vratar Marko Bijač.

“Počelo je Europsko koje smo jedva čekali, nismo nešto bajno igrali ali sve u svemu je dobro, prva utakmica je uvijek najteža. Nadam se da ćemo igrati sve bolje iz utakmicu u utakmicu i okrećemo se petku i utakmici s Grčkom,” rekao je Andro Bušlje, kapetan Hrvatske u odsustvu Sandra Sukna.

Hrvatska: Bijač (14 obrana), Macan, Fatović 2, Lončar 1, Joković 3, Buljubašić, Vukičević 4 (2), Bušlje, Miloš, Vrlić 3, Šetka 1, Garcia 1, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak.

Hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija ubilježila je u trećem nastupu i treći poraz. Grčka je slavila 21:2 (5:1, 5:1, 5:0, 6:0). Hrvatice su sretne što su izborile nastup na Europskom prvenstvu, a Grkinje su ponajbolja svjetska ekipa…

“Grčka je jedna od tri najbolje reprezentacije na svijetu,” rekla je nakon utakmice Emmi Miljković i dodala:

“Govorile smo samo da ne izgubimo s 20 i više. Eto, završilo je na 19 razlike za njih. Naše su misli potpuno već na suboti i utakmici s Izraelom.”

Izbornik Dragan Matutinović je analizirao: “Mi još učimo. Borimo se. prije smo znali dobiti i po 30 ili 35 golova, sad smo na 18-20 razlike. Ja se ponosim mojim curama, a detalje ću držati za sebe. Branila nam je ovu utakmicu mala Irena Barišić i bila je izvrsna, ali gdje će te recimo zaustaviti ovu Asimaki. Ona je najbolji centar svijeta. Meni je najbitnije samo reći da se borimo, da nam to htijenje nitko ne može osporiti.”

Iduće suparnice su jake Talijanke, dok je u subotu veliki okršaj s Izraelkama. Pobjeda bi našim reprezentativkama donijela utakmicu za deveto mjesto u Europi.

Hrvatska: Ratković, Miljković, Topić, Balić, Lordan 1, Skelin, Badžim, D. Butić 1, Bukić, I. Butić, Pavić, Saftić, I. Barišić (8 obrana). IZBORNIK: Dragan Matutinović.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI