U spektakularnom finalu Mladost okrenula Jug i osvojila Kup Hrvatske: Bili smo kao mačka s devet života

HAVK Mladost, Kup Hrvatske

U fenomenalnoj finalnoj utakmici Kupa Hrvatske HAVK Mladost svladao je VK Jug Adriatic osiguranje rezultatom 15:13 (4:3, 3:6, 3:2, 5:2).

“Veličanstvena pobjeda! Dva izvanredna suparnika. Vratiti se u utakmicu nakon rezultata 7:10, kao mačka s devet života pokazali smo veliki karakter momčadi. Igrali smo čvrsto, borbeno, s puno htijenja. Izvanredni pojedinci i odličan kolektiv! Izuzetno nam je drago osvojiti Kup protiv ovako velikog suparnika. To nam je daljnji poticaj za sve ono što nas čeka u bliskoj budućnosti. Čestitke momcima, idemo dalje čvrsto i hrabro naprijed,” rekao je Zoran Bajić, trener HAVK Mladosti.

Među igračima najviše se istaknuo Konstantin Harkov s čak sedam ostvarenih zgoditaka, koji je i proglašen najboljim igračem završnog turnira. U poluvremenu utakmice umjesto dotadašnjeg Marcelića trener Bajić postavlja Jurlinu, koji mu je uzvratio s deset odličnih obrana.

“Zaista velika pobjeda. Svako finale je velika utakmica. Najbitnije je da smo pobijedili. Nažalost dogodio se loš dan Marceliću, što je normalno, svakome se dogodi loš dan. Trener mi je tada dao povjerenje i u drugom poluvremenu podigli smo i agresivnost, pomogla mi je i obrana, uspjeli smo preokrenuti i onda je sve išlo lakše,” istaknuo je Jerko Jurlina, jedan od junaka slavlja i vratar HAVK Mladosti te nastavio sa željama u daljnjoj sezoni:

“Želje su naravno osvojiti još barem dva od tri trofeja na natjecanjima koja slijede – Regionalna liga, Prvenstvo Hrvatske i Euro Kup. Sada za početak reprezentativci ostaju u Rijeci na daljnjim pripremama, a mi ostali imamo sedam dana slobodno pa ćemo sigurno još prvo proslaviti ovaj današnji trofej.”

‘’Prije svega čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi, bili su bolja momčad, smirenija kada je to trebalo biti. Mi smo odigrali samo drugu četvrtinu kako treba, ostalo nismo bili pravi. S 15 golova u mreži ne može se igrati ozbiljan vaterpolo i osvajati titule. Imali smo imali prednost, ali to smo prosuli i malo po malo gubili sigurnost, a u obrani nismo uspjeli zaustaviti Harkova i Miloša pa je Mladost došla do pobjede,’’ izjavio je trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Uoči početka finalne utakmice uručene su i nagrade najboljem vaterpolistu odnosno najboljim vaterpolisticama 2020 godine.

Vrlić, HAVK Mlaodst

Centar Hrvatske reprezentacije i igrač Mladosti Josip Vrlić je po 33.izboru ‘Večernjeg lista’ izabran za najboljeg pojedinca u državi. Izbor je činio ocjenjivački sud od sedam istaknutih bivših igrača. U njemu su bili Josip Pavić (Zagreb), Deni Lušić (Split), Miho Bobić (Dubrovnik), Renato Živković (Split/Zagreb),
Danko Duhović (Opatija), Hrvoje Herceg (Zagreb) i Jure Marelja (Šibenik).

‘’Čestitao bih igračima Juga na izvrsnoj utakmici i dobroj borbi. Preokrenuli su našu prednost, ali mi se nismo predavali i do kraja je presudila naša želja za pobjedom. Priznanje za igrača puno mi znači, pogotovo što sam ga dobio u svojoj rodnoj Rijeci,’’ poručio je Vrlić nakon osvojenih trofaja.

Miljković, Skelin

Hrvatski vaterpolski savez dodijelio je i nagradu za najbolju vaterpolisticu. Izborom trenera ženskih prvoligaških klubova i članova Upravnog odbora, u godini 2020. su se jednako istaknule i zasluženo odnijele titulu najboljih u 2020. dvije suigračice iz zagrebačkog kluba ŽAVK Mladost, odnosno Emmi Miljković i Matea Skelin.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI