Ude na svom terenu sjajan u drugom kolu CRO-GYM lige: Napravio sam najbolju vježbu ove godine

Filip Ude

 

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude (GK MZ Macan) sjajnom vježbom na konju s hvataljkama bio je najbolji u 2. kolu CRO-GYM lige koje je danas održano u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću.

Čakovčanin je na ‘svom terenu’ pokazao jednu od svojih najboljih izvedbi u posljednje vrijeme i s ocjenom 15.000 skupio 30 bodova što mu je donijelo vodeće mjesto u poretku ovog natjecanja.

“Bilo je super, napravio sam svoju najbolju vježbu ove godine. Jako sam zadovoljan, a nadam se samo da ću ostati u tako dobroj formi i za završno kolo ove lige,” rekao je Filip nakon pobjede koja bi bila još uvjerljivija da je odradio E saskok (napravio D).

Pobjednik prošlotjednog 1. kola CRO-GYM lige u Osijeku, Jakov Vlahek (ZTD Hrvatski Sokol), danas je bio treći na konju s hvataljkama (13,422), a njegov klupski kolega, aktualni viceprvak svijeta na preči, Tin Srbić, ponovno je bio drugoplasiran (14,500). Skupo ga je stajala pogreška na kombinaciji.

“Inače mi ne odgovara preča u Atonu. Ne radi se puno na njoj pa mi se dosta kližu ruke i stvarno mi je bilo preteško odraditi danas. Ali, zadovoljan sam što sam i s tim problemom uspio,”  prokomentirao je Srbić.

Završno, 3. kolo CRO-GYM lige, na rasporedu je 17. listopada u SC Lučko u Zagrebu, a žestoku borbu za ukupnu pobjedu vodit će vodeći trojac Ude, Srbić i Vlahek.

“Sad ću ja imati priliku uzeti pobjedu u svojoj dvorani,” dodao je Srbić.

Jako dobar posao odradili su i hrvatski juniori. Trojica su potvrdila svoj status na konju s hvataljkama – pobjednik Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol), drugoplasirani Mateo Žugec (GK Vindija) i trećeplasirani Josip Vukovac (GD Osijek Žito).

Nakon natjecateljskog dijela, u Atonu je održana i Konstituirajuća sjednica Komisije sportaša Hrvatskog gimnastičkog saveza na kojoj je jednoglasno za predsjednika izabran Robert Seligman.

 

OSTALI SPORTOVI