Ude izborio finale, Svjetski kup u Azerbajdžanu prekinut: Nadam se kako ćemo naći avionske karte i što prije se vratiti svojim domovima

Filip Ude

Filip Ude izborio je finale konja s hvataljkama dok je Ana Đerek prva rezerva za finale partera na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu.

Međutim, natjecanje je zbog svjetske pandemije koronavirusa prekinuto i neće se održati do kraja.

Otkazivanje nastupa kratko je komentirao i Filip Ude kojemu je Baku bio pretposljednji kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

“Logično je da su to napravili. Stanje je sada doista postalo alarmantno. Iskreno, davao sam polovične šanse da bi se natjecanje moglo prekinuti i evo, ipak su morali napraviti taj najdrastičniji potez. Ja sam svoj posao ovdje napravio, a sada se samo nadamo da ćemo uspjeti naći avionske karte kako bi se što prije vratili svojim domovima. Nitko ne razmišlja što će biti s kvalifikacijama za OI, vjerujem da će MOO i Svjetska gimnastička federacija naći pravo rješenje kad se smiri cijela ova situacija”, rekao je Ude

Srebrni olimpijac iz Pekinga drugog kvalifikacijskog dana u Bakuu zauzeo je osmo mjesto s ocjenom 14,166 među 33 vježbača koji su nastupili na ovoj spravi.

“Zadovoljan sam izvedbom, dobro sam trenirao, jako sam malo griješio na treninzima i to se odrazilo i ovdje. Sretan sam zbog toga. Pogriješio sam samo na trećem elementu, ali na sreću bilo je dovoljno da uđem u finale. A za finale nisam još siguran hoću li pojačati vježbu s elementom „Busnari“ ili ću ići ovu vježbu sa startom od 5,9 koju sam radio sada u kvalifikacijama. Ovo je moje prvo finale nakon šest mjeseci i operacije koljena i stvarno sam sretan zbog toga. Nadam se da će u nedjelju biti još bolje, ali i da ćemo se u ponedjeljak uspjeti sretno vratiti doma, da nam ne zatvore granice. “

Ana Đerek koja već ima olimpijsku vizu u džepu, zauzela je 9. mjesto na parteru s ocjenom 12,566 (početna 4,8) među 27 djevojaka i bila je prva je rezerva za nedjeljno finale.

“Na gredi sam dodala novi element F težine i napravila pogrešku, zato je na kraju takav plasman. Na parteru sam zadnji element olakšala tako da mi je početna ocjena bila nešto niža. Sve u svemu, mogu puno bolje, ali nisam nezadovoljna jer je ipak prošlo 5 mjeseci od mog zadnjeg natjecanja tako da se to osjeti. Za prvo natjecanje je i onako bilo najbitnije odraditi ga i dobiti samopouzdanje za dalje, a to sam uspjela,” rekla je Ana.

Nastup na gredi završila je na 20. mjestu sa 11,500 bodova (početna 5,3) u konkurenciji 32 gimnastičarke.

Tijana Korent u četvrtak je još izborila finale na preskoku.

OSTALI SPORTOVI