UniSport Stars 2023: Josipa Bebek i Neven Zonjić najbolji sportaši studenti, nagrade zaslužile i karatistice i futsalska reprezentacija!

Unisport (1)

U svečanoj akademskoj atmosferi u Zagrebu, održan je UniSport Stars 2023 – Godišnja dodjela nagrada Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS – a).

Uz članove akademske zajednice, svečanosti su prisustvovali uvaženi gosti iz javnog života Republike Hrvatske: izaslanik Predsjednika RH Željko Jovanović,izaslanik Predsjednika Vlade RH – ministar obrazovanja i sporta Radovan Fuchs, izaslanik Predsjednika Hrvatskog Sabora Ante Bačić, predsjednik Rektorskog zbora i rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić, zatim državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, veleposlanik Republike Koreje u RH Hong Sungwook, glavni tajnik Europske sveučilišne sportske federacije Matjaž Pečovnik te član Izvršnog odbora Svjetske sveučilišne sportske federacije Marko Žunić.

Na ovogodišnjoj svečanosti UniSport Stars, priznanja su dodijeljena u sljedećim kategorijama:

• Najbolji nastavnik: dr.sc. Marko Čule
• Najbolja nastavnica: Jasna Lulić Drenjak
• Najbolji kolektiv u ženskoj konkurenciji: Karate reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu
• Najbolji kolektiv u muškoj konkurenciji: Futsalska reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu
• Najbolji trener/izbornik: Alen Jukić, izbornik futsalske reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu
• Najbolji sportaš s invaliditetom: Albert Sirotich, paraplivač / student na Tehničkom fakultetu u Rijeci
• Najbolji sportaš: Neven Zonjić, futsal / student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu
• Najbolja sportašica: Josipa Bebek, rukometašica / studentica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu
• Volonterka godine: Anja Gelo, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje

“Izrazito smo ponosni i sretni što nastavljamo uspješnu tradiciju odlikovanja najuspješnijih studentica i studenata sportaša. Sveučilište je jedan od temeljnih čimbenika čitavog sportskog sustava, a samim time, jasna je i važnost te vrijednost svih postignuća koje su ostvarili natjecatelji u okviru akademske zajednice pa i šire. Veseli da je studentski sport iz godine u godinu sve brojniji, kao i da su osvojene medalje i postignuća jedan dodatan dio mozaika studentskih sportskih života. Čestitam još jednom svim nominiranim studentima, laureatima i želim im sreću da uz odlične rezultate na sportskim borilištima, iste ostvare i u studentskim klupama“, istaknuo je u ime organizatora Haris Pavletić, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Unisport (6)

Čestitamo najuspješnijim studenticama i studentima te s nestrpljenjem očekujemo nove sportske i akademske medalje!

 

(Foto: UniSport HR)

AKTUALNO
Tagged with: