Uprava PPD Zagreba razočarala sve ljubitelje rukometa: Kapetan i legenda Zlaja Horvat seli u Skoplje!

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway

Nakon što je cijelu karijeru posvetio RK Zagrebu, kapetan i klupska legenda Zlatko Horvat morao je napustiti redove hrvatskog prvaka.

Razočaravajuća financijska ponuda aktualne klupske Uprave, glavnog menadžera Božidara Jovića i direktora Šupukovića, za produljenje ugovora na još godinu dana natjerala je dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca i jednog od najboljih desnih krila u povijesti našeg rukometa na iznenadni odlazak.

“Nije lako napustiti Zagreb nakon toliko godina, gdje sam doživio mnogo toga lijepog i taj klub će uvijek biti u mom srcu. Međutim, osjetio sam da je trenutak za promjenu i drago mi je što dolazim u Skoplje i u rukometnu sredinu koja je prepoznatljiva u Europi,” pojasnio je Zlaja, ljubimac zagrebačke publike, koji će karijeru nastaviti u skopskom Metalurgu.

“S novim suigračima želim ostvariti zacrtane ciljeve i vratiti Metalurg gdje mu je mjesto!”

Skopski Vardar je aktualni europski prvak, a izgleda kako će prebroditi financijsku krizu i za iduću sezonu ponovno složiti vrhunsku momčad. Eurofarm Pelister također ima velike ambicije te se posljednjih nekoliko sezona isprofilirao u drugi makedonski klub.

“Vidim da se u Metalurgu stvara odlična momčad, raduje me što ću raditi s iskusnim trenerom kao što je Zoran Kastratović, o kojem sam čuo puno dobrih stvari. Vjerujem kako je ovo bila prava odluka.”

S 35 godina ‘na leđima’ Zlaja je i dalje jedan od najboljih svjetskih igrača na poziciji desnog krila.

Horvat je bio važna karika ovogodišnjeg uspjeha Hrvatske na Europskom prvenstvu, ulaska u finale nekog velikog natjecanja nakon deset godina i osvajanja srebrne medalje. Ukupno je s našom reprezentacijom osvojio sedam velikih medalja,

U Londonu je 2012. oko vrata stavio olimpijsku broncu, ima titulu viceprvaka svijeta iz Hrvatske 2009. i broncu iz Španjolske 2013., a osim ovogodišnjeg srebra, europsku medalju istog sjaja osvojio je i u Norveškoj prije 12 godina, u Srbiji 2012. te Poljskoj 2016. godine.

RUKOMET