[CROSPORT NA KRETI] Utakmica istine protiv Kolumbije: ‘Nada još uvijek postoji’

Socca

Hrvatska malonogometna reprezentacija poražena je u drugom nastupu na Socca Svjetsko prvenstvu na Kreti. Brazil je slavio s minimalnih 1:0, a pogodak odluke pao je u prvoj minuti utakmice, točnije nakon 20-ak sekundi dvoboja.

Izabranici Dina Kovača u nastavku utakmice su imali svoje prilike da dođu do izjednačenja, čak i potpunog preokreta, ali jednostavno nisu pronašli put do mreže suparničkog vratara.

Škibola, Pavlović, Zeko i Modrić imali su najbolje prilike, a ponovno je raspoložen bio i hrvatski vratar Malarić koji je d kraja dvoboja držao našu reprezentaciju u igri za pozitivan rezultat.

”Loše smo ušli u utakmicu. Brazil je brzo poveo, a nakon toga su se povukli. Mi smo imali par izglednih šansi, ali nismo zabili. Brazil po meni nije bio ništa posebno. Odigrali su solidnu utakmicu, ali mislim da su ipak nezasluženo pobijedili. Moramo se sada vaditi na Kolumbiji. Nadam se da ćemo pobijediti i proći grupu”, rekao je nakon utakmice kapetan hrvatske reprezentacije Marko Pavlović.

Istog razmišljanja bio je i reprezentativac Karlo Stojić: ”Taj njihov gol u prvoj minuti nas je poremetio. Imali smo svoje šanse koje, nažalost, nismo iskoristili. Na kraju odlazimo poraženi, ali nada da prođemo grupu još postoji. Očekujemo pobjedu Brazila protiv Turske, a onda moramo poraziti Kolumbijce. Nema druge!”

Nažalost, sudbina hrvatskih malonogometnih reprezentativaca više nije samo u njihovim rukama, no, poprilično je izgledno kako će u srijedu od 22 sata po našem vremenu, uz prijenos na HNTV-u pobjeda protiv Kolumbije biti dovoljna za ulazak u osminu finala.

U utorak je na rasporedu prijateljska utakmice protiv Moldavije, u kojoj će Hrvatska pokušati vratiti izgubljeno samopouzdanje, doći do prve pobjede i onda s nestrpljenjem čekati ključni dvoboj skupine.

IZDVOJENO NOGOMET