Uvjerljivo slavlje Sandre Perković: Rezultat je realan, nadam se opet punom stadionu kad korona prođe

Perković

Sandra Perković deveti je put pobijedila u bacanju diska na Hanžekovićevom memorijalu.

Najbolja hrvatska sportašica u drugoj seriji je bacila vrlo dobrih 64.67 metara i uvjerljivo slavila ispred olimpijske doprvakinje iz Rio de Janeira Meline Robert-Michon (60.56).

“Jako sam zadovoljna natjecanjem, jako sam zadovoljna rezultatom, jako sam zadovoljna gledateljima, i jako sam zadovoljna što je ova sezona, koja je počela loše, na kraju dobro završila. Nadam se da ćemo sljedeće godine, kad cijela ova situacija s koronom prođe, opet imati pun stadion Mladosti. Ovo mi je prvo natjecanje nakon dugo vremena i rezultat je realan. Rekla sam da bi 65 metara bilo super, ovo je bilo malo kraće, ali to je OK”, rekla je dvostruka olimpijska pobjednica.

Hanžekovićev memorijal, najstarija sportska priredba u Hrvatskoj i jedan od najboljih atletskih mitinga na svijetu, svoje 70. izdanje dočekuje kao miting prestižne Continental Tour Gold serije.

Natjecanje u bacanju kugle – 6. Memorijal Ivana Ivančića – održat će se 14. rujna pokraj gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a 70. Hanžekovićev memorijal 15. rujna na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost na Savi.

Belocianu pobjeda u Memorijalnoj utrci

Wilhem Belocian pobjednik je Memorijalne utrke Boris Hanžeković na 11 metara s preponama.

Francuski preponaš je u izjednačenoj utrci pobijedio s 13.32, ispred Amerikanca Freddiea Crittendenta (13.34). Treći je bio Belgijac Michael Obasuyi (13.57).

“Ovo mi je drugi nastup u Zagrebu, prvi sam put bio ovdje 2016. godine. Odlična utrka, jako sam zadovoljan i svojim nastupom i rezultatom. Jako sam sretan”, zadovoljstvo nije skrivao bivši svjetski juniorski prvak Belocian, koji je podigao prelazni pehar obitelji Hanžeković.

Svjetski prvak srušio rekord Hanžeka

Svjetski prvak u bacanju diska Daniel Stahal i u Zagrebu je potvrdio svoju dominaciju u ovoj disciplini.

Stahl je u drugoj seriji bacio disk 68.87 i tako srušio dvije godine star rekord svjetskog doprvaka Fedricka Dacresa (68.17). Odličnu konkurenciju Stahl je imao u europskom prvaku Andriusu Guđiusu, koji je sa 68.22 također bio bolji od dosadašnjeg rekorda mitinga.

“Odlično natjecanje i odličan dvoboj s Gudžiusom. Moj je rezultat također jako dobar, zadovoljan sam njime. Ova cijela sezona je za mene jako dobra i stavrno sam jako sretan”, rekao je Stahl.

OSTALI SPORTOVI