Vatreni Ligu nacija otvaraju u Portugalu i Francuskoj: Ovo su najljepše utakmice za budućnost hrvatskog nogometa

UEFA

Ždrijeb drugog izdanja Lige nacija smjestio je Vatrene u Skupinu 3 elitne Lige A, zajedno s osvajačima europske i svjetske krune, Portugalom i Francuskom, te uvijek nezgodnom Švedskom.

U rujnu 2020. godine Hrvatska će na noge upravo Portugalu pa Francuskoj, da bi u listopadu odigrala dvije domaće utakmice, protiv Švedske i Francuske.

Studeni aktualnim svjetskim doprvacima donosi gostovanje u Švedskoj te završni dvoboj grupne faze, kod kuće s Portugalom.

Liga nacija, Skupina A3, raspored utakmica:

05/09/20 Portugal – Hrvatska (20:45)
08/09/20 Francuska – Hrvatska (20:45)

09/10/20 Hrvatska – Švedska (20:45)
12/10/20 Hrvatska – Francuska (20:45)

12/11/20 Švedska – Hrvatska (20:45)
15/11/20 Hrvatska – Portugal (20:45)

“Dobili smo vjerojatno najjaču skupinu, sa svjetskim i europskim prvacima te Šveđanima koji su 17. na svjetskoj ljestvici. Međutim, mi uvijek tražimo jake dvoboje i mislim da je dobro da smo ih i dobili. Naravno, želimo što bolji rezultat u toj skupini te ćemo probati kroz te susrete napraviti i dobru pripremu za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Imamo lijepu šansu za revanš Francuskoj i Portugalu, koje do sada nismo pobjeđivali – to će nam biti dobar motiv, a vjerujem u našu momčad,” poručio je Zlatko Dalić, prenosi hns-cff.hr.

“Situacija će biti slična kao prije dvije godine i sigurno ćemo iskoristiti priliku da se neki igrači kroz Ligu nacija nametnu za reprezentaciju, ima ih koji dolaze i čekaju svoju šansu. Najljepše je igrati natjecateljske, a ne prijateljske utakmice,” zaključio je izbornik Vatrenih.

“Skupina je odlična, to su najljepše utakmice za budućnost hrvatskog nogometa i zato sam sretan. Na ovoj razini nema laganih utakmica, nego su sve ‘na nož’. Drago mi je da uz velesile Francusku i Portugal igramo i sa Švedskom, s njima se nismo dugo sastali”, dodao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

NOGOMET