Vatreni u Koprivnici s Moldovom umjesto protiv Irana

Hrvatska, Luka Modrić, Foto MLSZ

Iako je HNS na svojim službenim stranicama ranije najavio kako će se krajem svibnja u Koprivnici igrati utakmica s reprezentacijom Irana, u goste Vatrenima u sklopu priprema za Euro u Francuskoj dolazi reprezentacija Moldove, trenutno 156. sa svjetske ljestvice Fife.

Koprivnica će tako 27. po prvi puta biti domaćin nacionalnoj nogometnoj izabranoj vrsti. Protiv Moldove je Hrvatska prijateljsku utakmicu igrala 2008. godine, a jedini gol na utakmici zabio je Niko Kovač.

Moldova je je kontinentalna država na jugoistoku Europe koja graniči s Ukrajinom na istoku i Rumunjskom na zapadu, a glavni grad joj je Kišinjev. Smještena je u blizini sjeverne obale Crnog mora, između rijeka Prut i Dnjestar. Obično se rabi naziv Moldavija prema pokrajini koja osim Republike Moldove obuhvaća i dijelove Ukrajine i Rumunjske.

Posljednja provjera izabranicima Ante Čačića prije Europskog prvenstva bit će u Rijeci na stadionu Rujevica protiv San Marina.

Uefa, pariz

Europsko prvenstvo na rasporedu je u Francuskoj od 10. lipnja do 10. srpnja, a Hrvatska je u skupini s D s Turskom (12. lipnja, Pariz), Češkom (17. lipnja, St-Etienne) i Španjolskom (21. lipnja, Bordeaux).  (Foto: MLSZ)

OSjeti 600x200

NOGOMET