Vatreno srce na Poljudu!

Poljud, Hrvatska

Uoči početka utakmice Uefine Lige nacija između Hrvatske i Francuske predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić, kapetan Vatrenih Luka Modrić te prof. dr.  Josip Paladino predali su u ime Zaklade Vatreno srce prigodne čekove u iznosima od 400 tisuća kuna KBC-u Split i akciji Korak u život.

Čekove su primili ravnatelj KBC-a Split, dr. Julije Meštrović, odnosno gospodin Zvonko Biljecki, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Sredstva su prikupljana licitacijom dresova hrvatskih reprezentativaca uz neophodnu i izdašnu pomoć HNS-a. Akcija Korak u život donaciju će koristiti za četiri petogodišnje stipendije, a KBC Split za izgradnju i uređenje Centra za skrb o djeci s neurorazvojnim poremećajima.

Putem Zaklade Vatreno srce hrvatska nogometna reprezentacija već 12 godina pomaže potrebitoj djeci. Ove je godine Zaklada prikupila sredstva za dječji odjel bolnice KBC Split te za akciju Korak u život, koja pomaže u osiguravanju stipendija za školovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zakladu su 2010. godine osnovali igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije kako bi pomagali djeci diljem Hrvatske. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić te liječnici, prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

“Iznimno sam sretan i ponosan što smo unatoč pandemiji koja nas je protekle dvije godine zaustavila u organizaciji donatorske večere, uspješno pronašli način da nastavimo prikupljati sredstva za potrebe liječenja i obrazovanja naših najmlađih sugrađana. Zaklada dugi niz godina sustavno radi na tome kako bi pomoć došla na adrese onih kojima je najpotrebnija. Donacijama smo do sada podržali rad brojnih udruga, a posljednjih smo godina osigurali više od 12 petogodišnjih stipendija za Korak u život te sredstva za nabavku kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te za kupovinu potrebitih aparata za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida u Rijeci. Drago mi je da smo uspjeli održati kontinuitet, a ovim putem želim najaviti da ćemo iduće godine skupljati sredstva za dječji odjel Kliničkog bolničkog centra u Osijeku te također za stipendije akcije Korak u život. Hvala izborniku Daliću, kapetanu Modriću te svim igračima i zaposlenicima HNS-a. Njihova izdašna pomoć bila je neophodna za organizaciju licitacije i nastavak humanitarnog djelovanja te se nadam da ćemo isti model nastaviti primjenjivati i u budućem ciklusu reprezentacije i njenim utakmicama za Službena natjecanja“, rekao je Josip Paladino, predsjednik Zaklade Vatreno srce.

“Humanitarnu Akciju “Korak u Život” prije 13 godina osnovao je i pokrenuo Rotary Klub Zagreb Kaptol i do sada smo dodijelili 287 petogodišnjih stipendija nezbrinutoj djeci i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Večeras je Zaklada Vatreno srce osigurala budućnost za četvero nezbrinute djece. Zahvaljujući ovoj donaciji dodijelit ćemo četiri petogodišnje stipendije i mladim ljudima pokazati da nisu zaboravljeni i sami. Hvala profesoru Josipu Paladinu, Zakladi Vatreno srce i HNS-u koji su mladim ljudima dali nadu u bolji život“, poručio je Zvonko Biljecki, Predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

“U suvremenom je svijetu sve više djece s kompleksnim neurorazvojnim poremećajima. Toj je djeci potrebna kontinuirana multidisciplinarna skrb koja uključuje neuropedijatre, psihologe, edukacijske rehabilitatore, radne terapeute i logopede. Na Klinici za dječje bolesti rade svi navedeni stručnjaci. Međutim, ne postoji prostor namjenski uređen za navedene djelatnosti. Zbog toga je KBC Split pokrenuo akciju za izgradnju i uređenje Centra za skrb o djeci neurorazvojnim poremećajima, tako da u kratkom vremenu dobiju sve zdravstvene usluge na jednom mjestu u najkraćem mogućem vremenu, što je najpogodnije za djecu i njihove roditelje. Donacija udruge Vatreno srce služi početku izgradnje prve faze Centra za neurorazvojne poremećaje KBC-a Split i puno će značiti djeci kojoj je potrebna skrb stručnjaka različitih specijalnosti. Zahvaljujem Zakladi Vatreno srce, hrvatskim nogometašima i svima uključenima u ovu akciju, koja će puno značiti unaprjeđenju skrbi o djeci juga Hrvatske”, istaknuo je Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, piše hns-cff.hr.

NOGOMET