[VIDEO] Čolak i Murić osigurali Rijeci veliku prednost za uzvrat u Škotskoj: Dobro smo se spremili

Rijeka Aberdeen

Nogometaši Rijeke pobijedili su Aberdeen 2:0 u prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija Europske lige.

Rijeka će tako na uzvrat otići s prednošću, a sve će se rješavati u Aberdeenu u četvrtak 15. kolovoza od 20.45 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Rijeka je povela u 62. minuti. Halilović je ubacio, Logan je povukao Capana i sudac je pokazao na bijelu točku! Siguran realizator bio je Antonio Čolak.

Igrala se 88. minuta, Murić se našao u odličnoj situaciji na rubu kaznenog prostora i poentirao za konačnih 2:0.

“Mislim da smo se dobro spremili, fizički smo parirali i iznad očekivanja u kontakt igri, u trenucima kada je trebalo biti čvrst i borben. Čekali smo svoju priliku, neki trenutak dekoncentracije. Ostvarili smo lijepu prednost, ali moramo biti svjesni da nas čeka teških 90 minuta u Aberdeenu. Ali, ako ćemo igrati ovako, onda imamo dobru šansu, “ rekao je Igor Bišćan nakon velike pobjede u prvom europskom ispitu u kojoj su svoj obol dali i navijači.

“Prekrasno je bilo od prve sekunde, drago mi je da su dečki vratili to na najbolji mogući način,” ustvrdio je strateg Rijeke.

“Znali smo kakva nas utakmica očekuje, oni su klasična otočka ekipa. Znali smo gdje moramo tražiti prilike i u tome smo uspjeli. Očekujem da će u uzvratu Aberdeen krenuti otvorenije i vjerujem da će nam to odgovarati,” rekao je Tibor Halilović osvrnuvši se na dobro ispunjene tribine stadiona HNK Rijeka.

“Sjajna atmosfera i hvala svima navijačima,” zaključio je.

Rijeka: Prskalo, Punčec, Lepinjica, Kvržić, Halilović, Župarić, Acosty (od 63′ Murić), Čolak, Tomečak (od 75′ Raspopović), Capan (od 84′ Iglesias), Lončar

NOGOMET