[VIDEO] Ćorić otputovao u Madrid, Serdarušić počašćen što je dio reprezentacije

Borna Ćorić

Borna Ćorić otputovao je u Madrid gdje se priključio teniskoj reprezentaciji u posljednjim pripremama za završnicu Davis Cupa.

“Nažalost jučer nisam mogao putovati s dečkima. Ulovila me viroza i temperatura 38.5 pa smo procijenili da je najpametnije da napravim još neke dodatne pretrage. Imam neku blagu virozu ili bakterijsku upalu, ali sve je ok i večeras putujem. Još uvijek sam malo bolestan, ali mislim da ću u četvrtak početi lagano trenirati. Naravno da se nadamo najboljem rezultatu, kao što sam rekao nismo neki favoriti, ali borit ćemo se najviše što možemo i vidjet ćemo što će biti,” izjavio je prije odlaska Borna.

Završnica Davis Cupa igra se od 18. do 24. studenog u velebnom arhitektonskom zdanju Caja Magica u Madridu. Hrvatsku kao privremeni izbornik vodi Franko Škugor, a uz njega na reprezentativnom popisu su Borna Ćorić, Nikola Mektić, Mate Pavić, Borna Gojo i Nino Serdarušić te Ivan Dodig.

Nino Serdarušić

Prije nešto više od godinu dana Nino Serdarušić bio je u Zadru u susretu protiv SAD-a pridruženi član reprezentacije, a sad bi mogao biti u ulozi koja će tražiti više odgovornosti.

“Osjećaj je sasvim drugačiji. Ovo je za mene, a vjerujem i za svakog sportaša u bilo kojem sportu, jedna od najvećih časti koju možeš doživjeti, igranje za reprezentaciju svoje zemlje. Tu si sa ‘svojim dečkima’, koji su odreda vrhunski tenisači i drago mi je što ću s njima provesti tih desetak dana. Vidjet ćemo tko će dobiti ulogu drugog igrača, ali svejedno je. Svi smo spremni, došli smo ovamo pobijediti i dat ćemo sve od sebe.”

“Slična je ostalim podlogama na dvoranskim turnirima, s novim premazom. Ovdje je i nadmorska visina od oko 700 metara, što ima utjecaja. Do sada sam trenirao dva puta, a nadam se da ćemo jedan dan dobiti priliku trenirati na centralnom igralištu, da malo ‘upijemo’ atmosferu. Sigurno ćemo biti spremni,” dodao je Serdarušić.

Serdarušić će imati priliku odmjeriti snage s najboljima na svijetu: “Sigurno će suparnik biti jedan iz tog društva dvadeset vodećih. Neko veliko ime na centralnom terenu bit će za mene veliko iskustvo, ali svi su oni pobjedivi. Ja ću svakako dati sve od sebe, a u Davis Cupu je uvijek sve moguće. Tu je bodrenje s tribina, podrška momčadi…”

“U Umagu sam se jako dobro osjećao. Trungelitti je jako dobar igrač, koji je prošle godine bio polufinalist Umaga, ali prije nekoliko dana sam svladao još jednog tenisača koji je blizu ulasku među stotinu najboljih na rang listi, tako da znam da imam oružje za takve igrače.”

Hrvatski tenisači nastup na Davis Cupu otvaraju 18. studenog protiv Rusije, a već 20. studenog očekuje ih reprezentacija Španjolske.

“Uvjeti za treninge i rad su izvrsni. Sve ide prema planu i cijeli tim jedva čeka prvi meč protiv Rusije. Pozivamo sve naše navijače u Madridu, ali i one koji su u prilici doputovati iz Hrvatske da ne propuste ovaj praznik tenisa u Madridu,” izjavio je direktor HTS-a Vladimir Jovanoski.

Caja Magica 1

Caja Magica smještena je u parku Linear na rijeci Manzanares u Madridu. Ovu građevinu dizajnirao je francuski arhitekt Dominique Perrault. Multidisciplinarni prostor uključuje koji dva glavna područja, Madrid Caja Magica i zatvorene teniske terene. Magica ima tri zemljana terena s pomičnim krovom koji se koriste cijele godine. Središnji teren zove se Manolo Santana i može primiti do 12.500 gledatelja, Arantxa Sanchez Vicario teren prima 3000, dok stadion 3 prima stadion 2500 gledatelja. Na vanjskom dijelu ovog zdanja nalazi se 10 zemljanih terena. Konstrukcija je napravljena od čelika, drva i stakla i jedna je od najvažnijih arhitektonskih točki Madrida.

Jedan dio uređen je kao hrvatski kutak, zidove krase slike naših reprezentativaca i sve je u znaku kvadratića. Ispod hrvatske zastave natpis je Dobro došli u Vašu kuću.

TENIS