[VIDEO] Fenomenalni rezultati hrvatskih atletičara: Budetić, Petković i Katanušić europski prvaci, Vučić i Šandor srebrni

Budetić, zlato

Fenomenalne rezultate ostvarili su hrvatski atletičari s invaliditetom na Europskom prvenstvu u talijanskom Grossetu.

Sjajni hrvatski paraolimpijac Branimir Budetić, aktualni svjetski prvak u bacanju koplja, popravio je svoj svjetski rekord te je stigao i do titule europskog prvaka!

Budetić je u petom pokušaju u kategoriji slabovidnih atletičara bacio koplje na daljinu 65,74 metra što je dva centimetra više od dosadašnjeg svjetskog rekorda. Budetić i njegov trener trener Ante Pavković potvrdili su u izvanrednu formu i najavili vrhunski rezultat i na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Atletičar Miroslav Petković (kategorija F57) disk je bacio na daljinu 42,84 m i osvojio prvo mjesto. Ovo je Miroslavu najbolji rezultat u bacanju diska. Iako se bacanje diska za kategoriju F57 ne nalazi u programu Paraolimpijskih igara, ovo je također izuzetno postignuće za hrvatskog atletičara.

Zlatno odličje i prvo mjesto sa novim državnim i osobnim rekordom u bacanju kugle u kategoriji F44 postigao je i Ivan Katanušić hicem 15,69 metara. . Osim kugle Ivan je zauzeo drugo mjesto u bacanju diska gdje je u jakoj konkurenciji bacio daljinu 55,59 metara.

U istoj disciplini već iskusni bacač kugle Josip Slivar zauzeo je četvrto mjesto sa novim osobnim rekordom 48,29 m.

Miljenko Vučić, evidentni kandidat za Paraolimpijske igre u Riju,  kuglu je bacio na daljinu 14,43 metara te je osvojio srebrnu medalju među slabovidnim bacačima kugle. U bacanju diska Velimir Šandor, kategorija F52, osvojio je srebrno odličje s novim osobnim rekordom od 18,53 metra.

U bacanju kugle (kategorija F42) Mladen Tomić zauzeo je peto mjesto sa rezultatom 12,48 metara.

Mladi atletičar Matija Sloup iz Kutine zauzeo je četvrto mjesto u bacanju kugle u kategoriji niskih rastom – F40 i to sa novim osobnim i državnim rekordom – 9,19 metara, a mlada atletičarka iz Vinkovaca Eva Blažević, u novodobivenoj kategoriji F57, kuglu je bacila na daljinu 4,34 metra.

 

PARAOLIMPIJCI