Marić:: Lijepo je biti dio ove ekipe

Marino Marić

Nakon uvodne pobjede na Europskom prvenstvu nad Crnom Gorom hrvatska rukometna reprezentacija ima već u subotu od 16 sati priliku osigurati nastavak natjecanja u Beču.

Hrvati protiv Bjelorusa nikad nisu izgubili i nadamo se kako će se ta tradicija nastaviti. Odigrali smo 12 međusobnih dvoboja, dvaput su Bjelorusi izvukli remi, a posljednji susret odigran je prije dvije godine u Zagrebu na Euru i završen je pobjedom Červarovih izabranika s 25:23.

Bjelorusija je ovu europsku smotru otvorila sigurnom pobjedom nad Srbijom (35:30) i puna samopouzdanja čeka novi okršaj s Hrvatima.

“Bjelorusija ima organiziranu igru za sve obrambene sustave. Ova će utakmica tražiti iznimnu taktičku disciplinu, osim borbenosti, vraćanja, brzi centar, tu tranziciju, tu kontru. To će trebati nekako riješiti jer inače, bit će vrlo teško tu utakmicu privesti kraju. Naravno, nadam se i pozivam i pomoć gledatelja,” istaknuo je između ostalog Lino.

“Dosta dobro smo odradili to drugo poluvrijeme s Crnom Gorom. Lijepo je biti dio ove ekipe, ove atmosfere, a pohvale i navijačima za veliku podršku. No, to je već prošlost, analiziramo novog protivnika, koji je i opasan i jak. Stvarno će to biti teška utakmica za nas. Moramo uložiti maksimum kapaciteta kako bismo dobili,” najavio je Marino Marić, jedan od najboljih na otvaranju Eura.

“Pronaći ćemo njihove nedostatke, njihove mane i nadamo se kako ćemo usmjeriti utakmicu na naš mlin,” dodao je pivot Hrvatske.

“Morat ćemo odigrati obranu kao protiv Crne Gore,” naglasio je kapetan Duvnjak.

U drugoj utakmici skupine u subotu od 18.15 sati igraju Crna Gora i Srbija.

Rezultati by SofaScore

(Foto: HRS)

RUKOMET