[VIDEO] Mario Stanić vratio se u hrvatski nogomet kao Brbićev savjetnik, Burić zasad ostaje trener, Kepčija novi sportski direktor

Stanić

Nakon odigranog posljednjeg ovogodišnjeg susreta u Hajduku su krenuli s novim promjenama. Iako je na nedjeljnoj konferenciji za medije poslije pobjede nad Istrom 1961 Damir Burić pričao o kraju svog mandata i oproštaju, ipak će još nekom vrijeme ostati na klupi Splićana.

Legendarni Vatreni Mario Stanić tako je preuzeo funkciju ‘savjetnika predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku’.

Rođen je u Sarajevu 10. travnja 1972. godine, proslavljeni je hrvatski reprezentativac i osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Igračku karijeru započeo je u Željezničaru, značajan trag ostavio je i u zagrebačkom Dinamu, a preko Sporting Gijona i Benfice najbolje dane proživio je u belgijskom Bruggeu, talijanskoj Parmi i Chelseaju.

U dresu Hrvatske ostvario je 49 nastupa, a strijelac je i prvog pogotka Vatrenih na Svjetskim prvenstvima.

Ivan Kepčija novi je sportski direktor Hajduka. Rođen je u 9. svibnja 1982. u Puli, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary’s College of California.

U SAD-u je radio kao nogometni trener te tehnički direktor nogometnog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine.

Tri godine bio je zamjenik voditelja Akademije GNK Dinamo u kojeg je došao 2014. godine, a paralelno je dvije godine obnašao dužnost i kao pomoćni trener tadašnjem izborniku Ferdi Milinu za U-19 reprezentacije Hrvatske.

Ivan Kepčija od 2017. do 2018. godine bio je sportski direktor Legije iz Varšave, piše hajduk.hr.

 

NOGOMET