[VIDEO] Mladi plavi lavovi dobili prvaka Italije: Dečki su me učinili boljim trenerom

Dinamo U

Dinamovi juniori također su bili uspješni protiv Atalante na otvaranju Lige prvaka mladih.

Pod vodstvom trenera Igora Jovičevića Plavi su na Hitrec-kacianu slavili 1:0.

Tomislav Krizmanić je u 49. minuti presjekao loptu na Atalantinoj polovici, proslijedio Leonu Šipošu na vrhu kaznenoga prostora, a on na desnoj strani proigrava sveprisutnog i razigranog Bernarda Karricu koji se efektno oslobodio čuvara i plasirao loptu u suprotni kut.

“U ove dvije i pol godine koliko sam u Dinamu mogu reći da mi je ovo možda najzahtjevnija utakmica. Ili je barem među top tri, uz dvoboje protiv West Ham Uniteda i Tottenhama. Te su utakmice blizu po taktičkom nadmudrivanju, zatvaranju rupa…”

“Atalanta je vrhunska momčad sa sjajnim pojedincima kao, primjerice, Traore kojega je doista teško zaustaviti. Čestitam dečkima na lavovskoj borbi, na požrtvovnosti, na prilagodbi na novi sustav. Jako se veselim ovoj pobjedi, ali ne zaboravljamo da je ovo maraton, da je ova utakmica tek temelj za dalje. Sad mirnije čekamo gostovanje u Manchesteru. Ovo je, uostalom, i nova generacija. Uzmimo primjer Marija Ćužea koji je lani, kad smo počeli natjecanje u Ligi prvaka mladih, već imao 50-ak utakmica u Drugoj HNL Vidite koja je to razlika u odnosu na sadašnju generaciju. Ali, uz ovakve utakmice se raste, i ja kao trener. Dečki su me danas učinili boljim trenerom,” naglasio je trener Jovićević, prenosi službena klupska stranica.

Jedan je od junaka i vratar Renato Josipović:

“Presretan sam što smo pobijedili Atalantu, veliki klub, prvaka Italije… Desna strana im je, kako ste vidjeli, jako ubojita, ali mi smo ih spriječili. Išli smo na kontre, zabili smo i pobijedili. Moj nastup? Ma, nije to bitno. Jedno je bitno da smo ih pobijedili. Koliko daleko možemo? Doista možemo daleko, prava smo momčad,” dodao je Josipović.

Dinamo: Josipović – Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić – Franjić; Karrica (76. Kočar), Janković, Krizmanić (90+1. Stranput), Marin (82. Radonja) – Šipoš

NOGOMET