[VIDEO] Nadal ‘razmontirao’ Čilića, Lučić-Baroni predala zbog viroze, Jurak u finalu parova!

Čilić

Najbolji hrvatski tenisač i treći nositelj ATP turnira u Acapulcu, Marin Čilić, nije se dobro proveo protiv Španjolca Rafaela Nadala.

Čilić je teško stradao i u cijelom meču, koji je trajao nešto malo manje od sat i pol, osvojio je samo tri gema (1:6, 2:6). U prvom setu Nadal je odmah dva puta uzeo servis izgubljenom Hrvatu, bez pravog otpora. U drugoj dionici ipak se vodila veća borba. Čilić je odmah izgubio svoj početni udarac, ali je i tri naredna servis-gema Nadala imao priliku za povratak u meč. Nije iskoristio tri berka prilike i nakon toga više nije imao snage ni volje za kvalitetan otpor.

“Morao sam igrati jako dobro. Spasio sam se u nekim važnim trenucima, izvukao sam neke teške lopte, spasio break šansa s nekim odličnim udarcima. Mogu biti zadovoljan kako sam igrao,” rekao je nakon susreta Španjolac.

Mirjana Lučić-Baroni morala je zbog bolesti predati meč polufinala Ukrajinki Curenko, kod zaostatka 5:0 u prvoj dionici.

“Nisam imala sreće. Pokupila sam virozu, povraćala sam i prije ulaska na teren. Pokušala sam igrati, nisam htjela odustati, ali nije mi bilo dobro. Razočarana sam jer nisam željela na ovakav način završiti ovaj dobar niz u Acapulcu,” rekla je poslije Mikica.

Priliku za titulu u Acapulcu imat će tako jedino Darija Jurak, koja je u paru s Anastasijom Rodionovom izborila finale pobjedom u dva seta nad kombinacijom Schuurs/Voracova, rezultatom 7:5, 7:6(4).

U završnici će im suparnice biti Paragvajka Veronica Cepede i Kolumbijka Mariana Duque-Marino.

TENIS