[VIDEO] Podravka Vegeta i Sesvete Agroproteinka uvjerljivo do finala i borbe za trofej Kupa

Sesvete, HRS

Rukometašice Podravke Vegete i Sesveta Agroproteinke igrat će u subotu (17.30. sati) u Poreču za trofej Hrvatskog rukometnog kupa.

Koprivničanke su s uvjerljivih 35:21 (19:11) svladale Koku, a Sesvećanke su bile sigurne protiv Murvice iz Crikvenice s 32:20 (16:9).

Po šest pogodaka za Podravku postigle su Ana Debelić i Dejana Milosavljević, a kod Koke najefikasnija je bila Katarina Mrazović sa sedam pogodaka.

“Zajedništvo i htijenje cijele ekipe, borbenost do krajnjih granica, prvenstveno u obrani, a isto tako mirnoća i taktička disciplina u napadu. U finalu ćemo dati sve od sebe i Podravka je institucija, ali neka se  izbore za pehar hrvatskog Kupa,” najavio je trener Sesveta Branko Šebek.

“Velika pobjeda, stvarno smo sretne, ušle smo u finale i to smo priželjkivale. Sve smo napravile kako smo se dogovorile. Držale smo obranu cijelo vrijeme, vratarka je bila odlična,” dodala je Ines Lisjak. Najefikasnija je kod pobjednica bila Bernarda Čalušić sa sedam golova, dok je kod Murvice također sedam puta precizna bila Ivona Skorić.

“Pokazali smo kvalitetu na terenu i zasluženo smo prošle u finale. Trener nam na time-outu rekao da vučemo do kraja nakon što smo promašile par zicera. Ove dvije ekipe su tu negdje tako da protivnik u finalu nije bitan, bitno je kako ćemo mi odigrati,” poručila je igračica Podravke Vegete Dejana Milosavljević.

U petak se igra muško polufinale, od 18 sati na teren će u njavećem hrvatskom derbiju Nexe i PPD Zagreb, dok od 20 sati igraju Čakovec i Dubrava.

RUKOMET