Vraća se Vručina, nastavljaju se pripreme za Meksiko: Okršaji s Mađarima u prijenosu na SPTV-u

Socca Tolić

Hrvatska malonogometna Socca reprezentacija ovoga vikenda nastavlja s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Meksiku. Na terenima Nogometnog centra Zlatna Lopta na zagrebačkom Žitnjaku naši malonogometaši u petak i subotu dočekuju reprezentaciju Mađarske s kojom će odigrati dvije prijateljske utakmice.

”Nakon turnira u Rumunjskoj, očekujem da ćemo u utakmicama s Mađarima biti uigraniji i bolje se razumjeti na terenu. Na ovo okupljanje dolazi par igrača koji nisu bili s nama na Kontinentalnom kupu, ali to su sve vrhunski igrači koji će se uklopiti bez većih problema i vjerujem da će nam s njima biti još lakše”, pojasnio je Siniša Đipalo, jedan od najmlađih hrvatskih reprezentativaca koji je prokomentirao i kvalitetu protivnika.

foto: Vedran Tolić // www.vedrantolic.com

”Mađarska je vrlo jaka reprezentacija i bit će dobar pokazatelj jesmo li napredovali i na čemu još treba raditi. Radujem se okupljanju reprezentacije jer je unutar ekipe jako dobra atmosfera i jedva čekam da utakmice krenu.”

Izbornik Željko Ostrman pri okupljanju reprezentacije odlučio se za spoj mladosti i iskustva, a upravo je Đipalo jedan od igrača koji se uklapa u takvu koncepciju reprezentacije.

”Kao jedan od najmlađih u reprezentaciji mogu reći da su stariji i iskusniji igrači prema nama mladima izuzetno dobri. Daju nam savjete i pomažu nam da budemo još bolji. Ova grana malog nogometa kao sporta mi je super, jedino što me malo smeta je što se s vratarom smije odigravati bezbroj puta, ali i na to ću se naviknuti”, iskren je bio Đipalo kojemu bi odlazak na Svjetsko prvenstvo bilo ostvarenje sna.

”Naravno da bi mi puno značilo otići na Svjetsko prvenstvo u Meksiko. Ali ima još vremena do toga. Bit će tu još dosta dokazivanja i truda kako bih došao na izbornikov popis. Ipak nadam se da ću na kraju zaslužiti jedno od mjesta u avionu za meksički otok Cozumel”, za kraj je poručio Siniša Đipalo.

Podsjetimo, utakmice s Mađarskom na rasporedu su u petak u 21:30 i u subotu u 12:30, a oba susreta prenosit će se u programu Sportske televizije. Treba naglasiti kako se večeras u reprezentativni dres vraća i legendarni hrvatski nogometaš Bojan Vručina.

POPIS REPREZENTACIJE ZA DVOBOJE S MAĐARSKOM:
Ernest Malarić (GK)
Mateo Maglov (GK)
Marko Pavlović (C)
Josip Haluška
Dominik Zeko
Ante Pavličević
Bojan Vručina
Tomislav Pleić
Filip Hanžić
Siniša Đipalo
Alen Grafina
Nikola Eller
Borna Vidiček
Josip Kozić
Filip Rihtar
Filip Kos
Luka Grabić

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET