Vrgorac tek nakon šesteraca u polufinalu; Uspinjača Gimka, Split i Novo Vrijeme Apfel na korak od prolaza

Futsal, Vedran Tolić

Vrgorac je u petak nakon boljeg izvođenja šesteraca svladao debitanta u ligi AFC Universitas i s dvije pobjede postao prvi polufinalist prvenstva Hrvatske u futsalu.

Danas su na rasporedu preostale tri utakmice. Aktualni prvak i vodeća momčad regularnog dijela prvenstva Novo Vrijeme Apfel polufinale može izboriti gostujućom pobjedom kod Crnice, dok prednost u seriji, ali i prednost domaćeg terena u uzvratnoj utakmici imaju Uspinjača Gimka i Split.

U Kutiji šibica večeras se u 20 sati igra gradski derbi. U prvoj utakmici Futsal Dinamo imao je čak 78 udaraca na suparnički gol, no Uspinjača Gimka na kraju je slavila s 2:1 i večeras na domaćem terenu ima meč loptu za prolazak protiv favoriziranog Dinama koji ima imperativ pobjede kako bi u utorak dobio priliku u majstorici boriti se pred svojim navijačima za polufinale.

Izjednačeno će biti i u dvoboju između Splita i Squarea na Gripama. U prvoj utakmici regularni dio završio je 2:2, da bi se Square u nastavku ‘raspao’ i Split je stigao do 7:2 gostujuće pobjede te večeras na domaćem terenu može izboriti polufinale.

1. HMNL, četvrtfinale, druga utakmica
26.04. AFC Universitas – Vrgorac 1:1, 2:3 šesterci (2:3)
27.04. Futsal Dinamo – Uspinjača Gimka, 20h (1:2)
27.04. Crnica – Novo Vrijeme Apfel, 20h (2:7)
27.04. Split – Square, 20h (7:2)

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET