Vukičević: Sad nas očekuju Srbi, dodatni motiv je što igramo pred njihovim navijačima

Vukičević

Prva utakmica turnira ugostila je reprezentacije Hrvatske i Kazahstana te završila rezultatom 20:4 za Hrvatsku (5:2, 6:0, 3:0, 6:2). Ponajbolji igrač utakmice proglašen je Ante Vukičević s četiri pogotka.

“Ovo je bila specifična utakmica radi velike razlike u kvaliteti protivnika. Od samog početka do kraja utakmice odigrali smo izuzetno koncentrirano, nametnuli svoj ritam i igru te na kraju zasluženo pobijedili i ostvarili jedan lijepi uvod u turnir. U srijedu nas očekuju Srbi, u utakmicu treba ući jako, kao i uvije i ići na pobjedu. Dodatan motiv bit će to što igramo pred njihovim navijačima i punim tribinama gdje će oni također biti izuzetno motivirani,” rekao je Ante Vukičević.

Uz Vukičevića u strijelce su se zabilježili Bašić s tri pogotka, Benić, Fatović, Buljubašić, Miloš i Šetka s po dva pogotka te Lončar s jednim.

“Bili smo fokusirani na utakmicu i ono što nas čeka. Znali smo da smo favoriti, međutim rekao sam igračima i prije početka turnira da je ova utakmica pitanje glave i jako sam zadovoljan kako smo reagirali. Sada idemo iz utakmice u utakmicu, iz dana u dan. U ovu utakmicu ulazimo svim silama i pokušat ćemo pobijediti. Znamo da su fantastična reprezentacija, treba se odmoriti i pripremiti. I po pobjedu! No kako god završila u četvrtak nas očekuje još važnija utakmica,” zaključio je izbornik Tucak.

Hrvatska u 21 sat igra s reprezentacijom Srbije dok Barakude u četvrtak u 15 sati očekuje reprezentacija Australije.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI