Vukovi krenuli s pripremama; Mulaomerović: “Svi koji su došli izrazili su želju igrati u Ciboni”

Cibona

S pripremama za novu sezonu krenula je i Cibona.

Trener Damir Mulaomerović odsutan je zbog obveza sa BIH reprezentacijom pa su prvo okupljanje obavili njegovi pomoćnici Ivica Burić i Bariša Krasić.

Na pripremama Vukova su Žižić Ante, Slavica, Šiško, Rozić, Johnson, Mandić, Popić, Uljarević, Buljević, Bošnjak, Ćorić, Ljubičić. Zbog reprezentativnih nastupa odsutni su Šakić i Sulejmanović te opravdano je izostao i Joksimović, koji će se priključiti ovih dana. Nema u sastavu više Hukića, Gospića, Florencea, Krušlina, koji je prešao u Cedevitu, Siriščevića Andrije Žižića…

Cibona polako kompletira roster za predstojeću sezonu. Nakon Elijaha Johnsona bekovsku liniju pojačao je 21-godišnji Paolo Marinelli. Prošlu sezonu je proveo u riječkom Kvarneru 2010 sa prosjekom od 15,9 poena po utakmici te 29,3 minute provedene na parketu. Prije Rijeke po dvije sezone proveo je u Splitu i ljubljanskoj Olimpiji. Paolo je inače bio standardan član svih mlađe uzrasnih nacionalnih selekcija te je 2011. osvojim zlatnu medalju na Europskom prvenstvu (U-16) Uz to ima i broncu sa Svjetskog prvenstva U-17 iz 2012 te srebro s još jednog Europskog U-18 osvojenog 2013 godine.

Cibosi će se uglavnom pripremati u Zagrebu. U KC Dražen Petrović 3. i 5. rujna očekuju ih pripremne utakmice protiv Enisya, prošlogodišnjeg protivnika u FIBA Europa Cupu te su za sad planirana dva odlaska na turnire u Bruxelles (14. i 15. rujna) i Novo Mesto (23. i 24. rujna).

“Ulazimo u sezonu s dosta novih igrača, dosta smo mlada ekipa. S obzirom na financijske uvijete i ono što smo imali i što nam je na raspolaganju složili smo na taj način ekipu. Svi igrači koji su došli izrazili su želju da dođu i igraju u Ciboni. Ovo je dobra ekipa, biti će dosta teško. Treba vidjeti na koliko ‘frontova’ ćemo morati igrati i da se na to adaptiramo,” poručio je trener Mulaomerović.

Strateg Cibone se kratko osvrnuo i na rezultate reprezentacije: “Nisam sumnjao u Acu i reprezentaciju, znao sam da će atmosfera od prvog dana biti sjajna. Posljednjih desetak godina nije se dogodila bolja priča koja je potvrđena i u Riu. Ja ne sumnjam da će momci zajedno predvođeni Bogdanovićem koji se pokazao kao pravi vođa donijeti u hrvatsku puno toga lijepog.”

KOŠARKA