Vukovi pomeli Cedevitu: Pobijedilo je dobro!

Cibona Marin Sušić, HKS

Košarkaši Cibone senzacionalno su osvojili naslov prvaka Hrvatske u košarci. Vukovi su poveli 3-0, u četvrtoj utakmicu su u posljednjoj dionici gubili 18 razlike, ali su spektakularnim preokretom na kraju stigli do 98:100 (23-22, 22-32, 33-14, 20-32) pobjede i velike i zaslužene proslave.

Pobjednički koš ubacio je Dominic Gilbert, nakon promašaja Filipa Bundovića.

Vukove su predvodili Fran Pilepić s 22 poena i sedam skokova, Damir Markota s 14 poena i šest skokova, Ivan Novačić s 13 poena i tri skoka te Dominic Gilbert s 11 poena i tri skoka.

”Mislim da je pobijedilo dobro. Cijelu godinu smo igrali super, živjeli smo svi zajedno i to nam se vratilo na najbolji mogući način. Ponosan sam na ovaj tim, na ovu klapu, nevjerojatan osjećaj. Pokazali su da su najjači kad je najpotrebnije. Na -18 se nisu predali i dobili smo utakmicu. Skidam im utakmicu, ovo je nestvaran rezultat. Hvala ljudima iz kluba koji su mi ukazali priliku, hvala ovim momcima, mojim Livnjacima, mojim Širokobriježanima kojim ovim putem čestitam na osvojenom desetom trofeju. Večeras je pobijedila košarka, igrali smo jako dobro cijelu sezonu. Često posvećujem pobjede i trofeje, a ova je pobjeda za mog pokojnog oca, nadam se da je ponosan na mene,” rekao je nakon proslave trener Cibone Ivan Velkić.

Ovaj poraz uzdrmat će Cedevitu do temelja i postoji realna mogućnost da glavni sponzor izađe iz kluba i pronađe novu sredinu za ostvarenje rezultatskih ciljeva.

”Fenomenalno, nakon dugo vremena Cibona je tamo gdje smo je navikli vidjeti – na prvom mjestu, na prijestolju. Ove četiri utakmice su zaista bile jedna bolja od druge. U trenutku na -18 je izgledalo loše, no trener je našao petorku koja je odreagirala junački, Cibonaški, i evo zasluženo slavimo,” zaključio je Marin Rozić.

KOŠARKA