Zadar Basketball Tournament i ove godine na Višnjik dovodi košarkaške velikane

Biserka Petrovic, Zdenka Zrilic i kineska delegacija

Najjači europski pripremni košarkaški turnir – Zadar Basketball Tournament ove će se godine održati od 19. do 22. rujna.

Prošle je godine turnir, za koji riječi hvale imaju najbolji europski klubovi, iskoračio i izvan granica Europe, pa je tako u Zadru gostovao pobjednik kineske CBA lige Liaoning Flying Leopards, a niti jedno izdanje turnira do sada nije propustila jedna od najjačih momčadi Europe – turski Fenerbahče. Organizatori ovih dana vode posljednje pregovore s košarkaškim velikanima i kroz nekoliko tjedana bit će poznati svi sudionici ovog, u košarkaškom svijetu, već tradicionalnog turnira.

Zrilić Zdenka

“Pripreme za novo izdanje turnira u punom su jeku. Sve utakmice bit će i ove godine prenošene diljem Europe i svijeta u izravnim TV prijenosima. Turnir je atraktivnim sudionicima posljednjih godina postao velika reklama Hrvatske i Zadra. Povratne reakcije su izvrsne, a tome svjedoči i velik interes klubova izvan Europe koji nam se svakodnevno javljaju sa željom za sudjelovanjem na turniru,” izjavila je organizatorica turnira Zdenka Zrilić.

Za vrijeme održavanja Zadar Basketball Tournamenta gotovo su svi hotelski kapaciteti u Zadru i okolici popunjeni. Same utakmice prate brojni skauti iz cijelog svijeta, a momčadima je ovo posljednja provjera prije početka nove sezone. Turnir organizira zadarska tvrtka S-Event. Za šesto izdanje najavljena su i brojna popratna događanja kojima je cilj predstaviti gastro i drugu ponudu Zadra i Hrvatske gostima iz cijelog svijeta.

KOŠARKA