Zadar regionalnu sezonu otvara u Podgorici: Teško je odrediti naše ambicije dok ne stignu nova pojačanja!

Aramis Naglić, ZBT, Zvonko Kucelin

Nakon što je Cedevita u petak novu sezonu ABA lige otvorila domaćom pobjedom nad FMP-om, u subotu od 21 sat na teren u regionalnom natjecanju izlaze i košarkaši Zadra, koji gostuju u Podgorici kod Budućnosti.

“U svakom slučaju igramo protiv jednog od favorita za osvajanje ovogodišnje ABA lige. Pogledali smo snimke njihovih utakmica, ali je teško pripremati utakmicu na osnovu prijateljskih ogleda. No, ono što sigurno znamo – Budućnost je individualno jaka momčad. Oni imaju sjajnu momčad, i dosta bučne navijače. Mi smo dosta dobro pripremljeni i odlazimo dolje da vidimo u kakvoj smo točno situaciji u ovom trenutku. Uistinu je teško procijeniti u kakvoj je spremi naša momčad, odnosno kakve su nam ambicije dok ne popunimo momčad, odnosno dok ne stignu nova pojačanja,” istaknuo je trener Aramis Naglić.

Iskusni Šime Špralja vratio se ove sezone u svoj Zadar: “Moramo biti zadovoljni posljednjim treninzima, znatno smo podigli razinu agresivnosti. Budućnost je odlična momčad, godinama gaje sličan stil košarke, dosta napadački. O konačnom rezultatu puno će ovisiti naša reakcija na njihovu agresivnost. Još nismo kompletni, ali na to ne možemo utjecati nego moramo izvući maksimum iz sadašnje situacije. Imamo težak raspored na početku prvenstva, ali moramo ostati čvrsti u glavi i u slučaju poraza, jer su pred nama ogledi s ekipama koje su kvalitetom snažnije od nas.“

Cibona u nedjelju igra kod Mega Bemaxa u Sremskoj Mitrovici. (Foto: ZBT, Zvonko Kucelin)

KOŠARKA