Zagreb Winter Cup: ŽMNK Dinamo slavi novu titulu, pobjednici mlađih kategorija – Poliklinika Milojević, Caffe bara Barca i CB Soho-Samarijanac

Zg Winter Cup 2023

Završeno je deveto izdanje zagreb Winter Cupa, najjačeg ženskog futsalskog turnira u regiji i jednog od najmasovnijih turnira u mlađim muškim kategorijama.

Spektakularnom utakmicom između ŽMNK Dinamo i slovenskog KCG Teama, u kojoj su Dinamovke na krilima Marije Žagar slavile s 3:1, završilo je natjecanje na ženskom futsal turniru. Nakon neodlučenih 0:0 u prvom poluvremenu, Dinamovke su u nastavku ubacile u brzinu više te su uvjerljivom i sigurnom igrom došle do pobjede i obrane naslova na Zagreb Winter Cupu. KCG Team iz Slovenije je drugu godinu u nizu osvojio srebro.

”Svaka finalna utakmica sa sobom nosi svoju težinu i s razlogom je finalna. Curama iz Slovenije svaka čast na otporu koji je bio, rekla bih, čak i bolji nego prošle godine. Svi mi napredujemo, i one i mi, ali nema ljepšeg osjećaja nego obraniti titulu”, rekla je Sara Skendrović, koja je dobila nagradu i za najbolju vratarku ženskog turnira.

Turnir za igrače do 21 godine starosti osvojili su momci iz Poliklinike Milojević koji su u finalu s 2:1 svladali lanjske finaliste, momčad bjelovarskog Šimetoursa. Tako su Bjelovarčani dva puta u nizu osvojili srebro na Zagreb Winter Cupu.

”Ovo je turnir koji ću uvijek staviti ispred svakog drugog, kao što sam napravio i danas. Nisam otišao na završnicu jednog drugog natjecanja kako bih mogao nastupiti ovdje. Hvala dečkima što me razumiju i što su me pustili, ali meni je srce odlučilo da moram doći ovdje i da pokušam ove godine osvojiti Zagreb Winter Cup. Nažalost, nisam uspio”, rekao je Nikola Beljan, najbolji vratar U-21 turnira koji dolazi iz Šimetoursa.

Turnir za igrače do 19 godina osvojila je momčad Caffe bara Barca koja je svladala Plan Prestige sa 6:2, a na U-17 turniru slavila je ekipa CB Soho-Samarijanac iz Dugog Sela koja je u finalu svladala Old School s 5:3.

Ovogodišnju završnicu Zagreb Winter Cupa obilježile su ispunjene tribine SD Trešnjevka te izravni TV prijenos na čak dva televizijska programa, Nova Sport i SPTV.

Kao i prošle godine na turniru je korišten Video support sustav koji je sucima olakšao donešenje nekih kompleksnih odluka. Radi se o futsalskoj verziji VAR-a.

”Organizacija ovog turnira je vrhunska. Jako mi se sviđa uvođenje Video supporta. To je odlična stvar, pogotovo za gledanje nekih sitnica poput gola ili crvenih kartona. Upravo nas je Video support spasio kod rezultata 1:0 u polufinalu, drago mi je da se takva tehnologija uvela na ovaj turnir”, rekao je Luka Gajski iz sastava Cafe bar Barca koji je dobio nagradu za najboljeg igrača i strijelca U-19 turnira.

ZAGREB WINTER CUP 2023

U-17
UTAKMICA ZA 3. MJESTO: MNK JAQUARD – PIZZA FACTORY 9:2 (Kapuđija 3, Glasnović 2, Srkoč, Žgela, Škarec, Beber ; Renić, Drmečić)
FINALE: OLD SCHOOL – CB SOHO SAMARIJANAC 3:5 (Đurašić, Nezirović, Ferina ; Ropar 2, Bulić 2, Gugić)

U-19
UTAKMICA ZA 3. MJESTO: MNK MC PLUS – PUDIĆ PRIJEVOZ 3:1 (Stepinac, Lovrinović, Matić ; Hrs)
FINALE: PLAN PRESTIGE – CAFFE BAR BARCA 2:6 (Antolić, AG – K. Pavlinić ; Gajski 3, F. Pavlinić, Videk, K. Pavlinić)

U-21
UTAKMICA ZA 3. MJESTO: BLUEMONT – SUNPROTECT 7:1 (Kovačić 3, Ferat 2, Kravarščan, Dalipi, ; AG – Hrs)
FINALE: POLIKLINIKA MILOJEVIĆ – ŠIMETOURS 2:1

ŽENE
UTAKMICA ZA 3. MJESTO: ŽNK GORICA – ŽMNK MC PLUS AGRAM POLIKLINIKA MILOJEVIĆ 1:3 (Kalašić ; Dujmović, AG – Van As, Lovrić)
FINALE: ŽMNK DINAMO – KCG TEAM (SLO) 3:1 (Žagar, Stanić, Bračević ; Ermenc)

(Foto: Marin Sušić)

NOGOMET