Zahuktao se MC Plus Zagreb Winter Cup: Sigurno dolazimo i sljedeće godine!

ZWC, Vedran Tolić

Zahuktao se MC Plus Zagreb Winter Cup, četvrti dan natjecanja bio je bogat zanimljivim utakmicama i atraktivnim potezima.

U susretu U-19 kategorije Kamen Ingrad je s 3:1 svladao Igraonicu Krsnik. Šoljić je dva puta bio strijelac u pobjedi…

“Pa mislim da bi bilo bolje da se igra 4+1, igra bi bila brža i dinamičnija, imali bi više prostora. Sve u svemu odigrali smo dobru utakmicu, bili smo kompaktni do zadnje minute, držali se odgovora iz svlačionice, poštivali ono što smo si zacrtali i to je to. Ovo je prvi put da smo na Winter Cupu. Bilo je planova za prošlu godinu, ali na žalost nismo se uspjeli skupiti. Zato smo sada tu. Prvo dojmovi su ok. A očekivanja… idemo do finala. Idemo osvojiti turnir”, kazao je Ivica Slobodić iz momčadi Kamen Ingrad.

“Evo… dečki su bili bolji, zaslužno su pobijedili, uigraniji su od nas. Sigurno već dugo igraju zajedno. Nama je ovo prva zajednička tekma i nismo bili pravi. A na Winter Cupu je dobro, dobra je organizacija, ali je malo zima i bilo bi ljepše da je teren malo veći”, kazao je Luka Sedlač iz Igraonice Sportić.

Susret između Lyona i Bucifala bio je napet, no na kraju je ipak slavio Bucifal rezultatom 2:1.

“Mislim da su realno dečki bolji, ali mi smo iskoristili svoje šanse što na kraju znači da smo ipak bili bolji. Imali smo više momčadskog duha. Idemo na pobjedu u svakoj utakmici, nećemo se lako predati i to je to. Bili smo prošle godine na Zagreb Winter Cupu, imamo lijepa iskustva i uvijek ćemo se rado odazvati. Više mi se sviđa 5+1 način igre jer možemo igrati i mi dečki s velikog nogometa pa se ne vidi tolika razlika između pravih futsalaša i nas. A zanimljiv mi je i sustav repasaža. Riskantno je, više ovisimo o sebi nego o drugima i nema kalkulacija”, kazao je Mihael Klemenčić iz sastava Bucifal.

“Bilo smo bolja ekipa, po meni smo nezasluženo izgubili, promašili smo previše šansi, sami smo si zabili dva gola. Igramo i u kategoriji U21, vidjet ćemo. Za ime ekipe spontano smo se odlučili. Svi smo okruženi nogometom. Glupo nam je bilo staviti ime nekog sponzora. Ionako se sami financiramo. Ovako se već niz godina zove i ime je ostalo”, kazao je Marko Kelčec iz poraženog Lyona koji će svoju sreću ipak trebati potražiti u kategoriji U21.

Posljednji susret dana u muškoj U19 kategoriji odigrale su momčadi Srećko Tours i Las Palmas. U zaista napetoj i čvrstoj utakmici pobijedila je ekipa Las Palmas. Rezultat je bio 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Gakić u šestoj minuti susreta.

“Bila je teška utakmica, ali izvukli smo. Dečki su bili čvrsti, a na kraju je pobijedila koncentracija u posljednjim minutama i napadima. Očekujemo osvajanje turnira, naravno. Ovo nam je prva utakmica, prva pobjeda, za sada nam je super na turniru, samo neka se tako nastavi”, rekao je Vid Vešker iz ekipe Las Palmas.

“Kao i na svakom turniru dobro krenemo i onda nemamo sreće. Dobili smo taj jedan gol, a imali smo dosta prilika. Na kraju uvijek nedostaje sportska sreća koja treba da se zabije barem jedan gol koji bi nam nešto otvori. Mlada smo ekipa, imamo novo ime. Prije smo bili na Winer Cupu, a i pod drugim imenom. A na ovaj turnir vraća nas sportska atmosfera, mladi dečki željni dokazivanja, željni nogometa. Uvijek je lijepo odigrati ‘al pari’ utakmice s dečkima svojih godina nego sa starijima koji su iskusniji i koji duže igraju zajedno”, prokomentirao je nakon susreta Franjo Janković iz ekipe Srećko Tours.

Djevojke na ZWC-u

U susretu MNK Kozakiv i ŽNK Odra pobjeda je pripala iskusnijim djevojkama iz Kozakiva koje su slavile rezultatom 4:2. Po dva pogotka za Kozakiv postigle su Županić i Bregar, a za Odru precizne su bile Čižmešija i Bartolović.

“Bilo je dobro, mogle smo mi to i pobijediti, ali ipak one igraju puno dulje nego mi. Ovo je tek drugi put da igramo mali nogomet, inače smo sve iz velikog nogomet. Prvi put smo na Winter Cup-u. Trenerica je istraživala turnire na kojima možemo igrati u zimskoj pauzi dok ne igramo veliki nogomet. Tako je našla Winter Cup i prijavila nas da vidimo kako se to igra. Steći ćemo neka nova znanja i nabiti kondiciju“, objasnila je Paula Prošir iz ŽNK Odra.

Svoje dojmove podijelila je jedna od najboljih igračica Kozakiva, Valentina Županić.

“Igrale smo Kutiju Šibica, jako smo umorne, tamo smo na kraju osvojile četvrto mjesto. Došle smo s najslabijim sastavom, ali uspjele smo se izvući. Na Winteru smo bile i prije, ali pod drugim imenom. Ovdje nam je izvrsno, došle smo pokazati što znamo i proširiti i popularizirati futsal među ženama u Hrvatskoj. Sigurno dolazimo i sljedeće godine, a ove još ništa ne očekujemo. Voljele bismo pobijediti ili barem biti među prve tri, četiri ekipe”, zaključila je Županić.

U posljednjoj utakmici programa, u repasažu U-21 kategorije, susreli su se s C.B. Korner i Lyon. Momčad Kornera pobijedila je rezultatom 6:3. Posebno dobro raspoložen bio je Franko Štimac: “Čudno, svi smo velikonogometaši, nismo uopće naviknuti na mali nogomet pa nam je ovo veliki uspjeh, sretni smo i idemo dalje. Dalje ćemo igrati ovako borbeno jer nemamo taj jedan malonogometni štih, to nam jedino preostaje. Imamo nogometno znanje i u kombinaciji s borbenošću mislim da možemo daleko dogurati. Ekipa je prije nastupala na Zagreb Winter Cupu, meni je prvi put. Samo kažem, mali nogomet je za nas nepoznanica. Super smo se priviknuli. Ovo nam super dođe za kondiciju, nismo profesionalni velikonogometaši tako da sad imamo pauzu od tri mjeseca. Futsal nam dobro dođe za koordinaciju, da osjetimo loptu i da održimo kondiciju”, rekao je Štimac. (Foto: ZWC, Vedran Tolić)

ZWC ove godine ima i službenu aplikaciju turnira, koju možete besplatno ‘skinuti’
Android
iOS

MC Plus Zagreb Winter Cup, raspored:

NEDJELJA (31.12.) – NC ŠALATA
10:00 Igraonica Sportić – Prexico City (U-19)
10:35 BTP Sesvete – MNK Lošinj (U-17)
11:10 Igraonica Sportić – CB Korner (U-21)
11:45 CB Carpe Diem – Srećko Tours i putnici (U-19)
12:20 FC Zagreb Gimka – pobjednik Playbox/MNK Špansko (U-21)
12:55 Dečki sa Sutle – poraženi Playbox/MNK Špansko (U-21)
13:30 Klošari – Texas (U-21)
14:05 Pisarovina – Pudić prijevoz (U-19)

NOGOMET
Tagged with: , ,