Zaklada Marin Čilić i ove godine organizira besplatni teniski kamp za djecu u Vukovaru

Zaklada Marin Čilić (2)

Sport je jedan od ključnih faktora za zdravi razvoj djece. Kako bi približili tenis djeci, podsjetili ih kako je sport bitan za njihovo zdravlje već petu godinu u Vukovaru se organizira besplatni teniski kamp za djecu. Osim širenja poruke o bitnosti bavljenja sportskom aktivnosti tijekom cijele godine, poruka zajedništva i važnost timskog rada jednako je bitan cilj ovog projekta.

Idejni začetnik Tenis kampa Vukovar je Dino Ilečić, rođeni Vukovarčanin te i sam bivši tenisač, a sada znanstvenik u sportu. S obzirom na posebne okolnosti uzrokovane virusom COVID-19, ove godine Dino i njegovi kolege treneri iz Švedske neće moći biti u Vukovaru. No zato, organizatorsku palicu preuzima Teniski klub Borovo naselje te trener Pero Cvitković.

“Teniski klub Borovo Naselje i ja osobno od početka smo partneri ove inicijative. Ova godina je bila izazovna za sve nas, pa tako i za djecu. Kako bi im osigurali pozitivnu tenisku atmosferu i nastavili sa širenjem ciljeva ovog kampa, odlučili smo da ova godina neće biti iznimka te da će se kamp održati. Svakako, pridržavat ćemo se svih propisanih mjera vezanih za održavanje sportskih aktivnosti. Zahvaljujući prošlogodišnjim i ovogodišnjoj donaciji Zaklade Marin Čilić, zalaganjem mojih kolega trenera, sretni smo što organizacijom ovog kampa možemo približiti tenis širem krugu djece. Jer tenis i sport općenito, ne bi trebali biti privilegija, već dostupni svima,” rekao je trener Cvitković.

Zaklada Marin Čilić (1)

Teniski kamp, u kojem će sudjelovati 75djece i ove godine će se održati na terenima Teniskog kluba Borovo naselje. Treninzi će se odvijati u manjim grupama kako bi se lakše provodile preporuke vezane za posebnu situaciju oko COVID-19 virusa. Kamp traje sve do subote. Tijekom trajanja kampa djeca će, osim savladavanja backenda, forhenda i servisa, učiti i o vrijednostima fair playa.

TENIS