Završni vikend MC Plus Zagreb Winter Cupa: Revijalnu utakmicu igraju MNK Jesenje i reprezentacije turnira

ZWC, Vedran Tolić

MC Plus Zagreb Winter Cup, popularan turnir u futsalu za žene i mlađe kategorije stigao je do same završnice. U sklopu polufinalnog dana i ove godine će se odigrati revijalna utakmica u kojoj će se s jedne strane naći selekcija ponajboljih igrača turnira, a s druge vodeća momčad 2. HMNL – Zapad, MNK Jesenje, prošlosezonski prvoligaš.

Trener Jesenja od ove sezone je mladi i perspektivni stručnjak Dino Kovač, koji je prošle godine s klupe vodio upravo reprezentaciju turnira. Pod njegovom palicom najbolji igrači Zagreb Winter Cupa pobijedili su tadašnjeg protivnika MNK Bjelovar, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se ove godine Kovač snaći u obrnutoj ulozi.

”Pogledao sam preliminarni popis igrača. Radi se o vrlo talentiranim dečkima i mislim da će se od njih složiti vrlo dobra reprezentacija turnira. Pred tim momcima je vjerujem svijetla budućnost, a ovakvi turniri poput Zagreb Winter Cupa sjajna su prilika da se razviju u svim segmentima. Očekujem u svakom slučaju odličnu utakmicu”, kazao je Kovač te nastavio:

”Ova utakmica sjajno će nam poslužiti kao svojevrsna priprema za nastavak sezone. U momčadi imamo kvalitetne igrače poput Mislava Baneka i vratara Gorana Malogorskog. Uz njih je jako puno mladih i talentiranih igrača željnih dokazivanja, a nadam se da će se Jesenje od sljedeće sezone ponovno plasirati u prvu ligu.”

ZWC_revijalna_2019

Dino Kovač osvrnuo se i na organizaciju MC Plus Zagreb Winter Cupa te je izrazio zadovoljstvo viđenim, kako prijašnjih, tako i ove godine.

”Mladi dečki, a i žene željni su takvih turnira poput Zagreb Winter Cupa. Turnir je pravi mamac za osvojiti ga, nešto kao seniorima ‘Kutija Šibica’. Na televiziji sam pogledao par utakmica četvrtfinala, a pratit ću ga sve do finala, koliko mi to obaveze budu dopuštale”, izjavio je Kovač.

Završni vikend najavio je i Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

”Moram se zahvaliti seniorima MNK Jesenje koji su odlučili prihvatiti naš poziv i uveličati završni vikend Zagreb Winter Cupa. Vjerujem kako će i ovogodišnja revijalna utakmica opravdati očekivanja te se nadam kako će reprezentacija pružiti dobar otpor svojim protivnicima. Također, pozvao bih sve ljubitelje futsala da ovoga vikenda dođu u SD Peščenica gdje nas očekuje veliki broj odličnih utakmica. Za bogat zabavni program zadužen je naš DJ Sardi, a očekuju se i mnogobrojne nagrade za posjetitelje u dvorani.”

Polufinalni dan natjecanja na rasporedu je 11. siječnja, dok je velika završnica na rasporedu 12. siječnja. Oba dana program počinje u 13 sati i traje do 22 sata, a za sve koji su spriječeni doći u dvoranu osiguran je TV prijenos na prvom programu PlanetSport televizije.

ZAGREB WINTER CUP – ZAVRŠNICA

SUBOTA, 11. 1. – SD Peščenica
13:00 U-17, polufinale
EcuSat ChipTunning – Movistar

13:50 U-17, polufinale
Škvadra – Sportsko društvo Đurmanec

14:40 U-19, polufinale
Sunprotect – Ekstraklasa

15:30 U-19, polufinale
Z-Fumić – MNK Jesenje

16:20 HEP ženski futsal turnir, četvrtfinale
KMN Slovenske Gorice – ŽNK Celje

17:35 U-21, polufinale
Barcode Caffe – MNK Goli vrh

18:25 revijalna utakmica
Reprezentacija turnira – MNK Jesenje (seniori)

19:25 U-21, polufinale
MNK Lošinj – Igraonica Sportić

20:15 HEP ženski futsal turnir, polufinale
MNK Cvjetno Poliklinika Milojević – pobjednik četvrtfinala (KMN Slovenske Gorice – ŽNK Celje)

21:15 HEP ženski futsal turnir, polufinale
ŽMNK MC Plus Sv. Nedelja Poliklinika Ribnjak – Stomatološki centar Flegar

NEDJELJA, 12. 1. – SD PEŠČENICA
13:00 utakmica za treće mjesto U-17
13:45 utakmica za treće mjesto U-19

14:35 Finale U-17
15:30 Finale U-19

17:00 utakmica za treće mjesto U-21
17:45 utakmica za treće mjesto HEP ženski futsal turnir
18:35 Finale U-21
20:05 Finale HEP ženski futsal turnir

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET