Zlatni mladi košarkaši stigli iz Novog Sada: Imali smo najteži mogući put!

U16, HKS, Marin Sušić

Mlada hrvatska košarkaška reprezentacija vratila se s Europskog prvenstva u Novom Sadu sa zlatnim medaljama oko vrata.

“Sama završnica, preokret i sve što se dešavalo, mislim da se ni u puno boljim filmskim scenarijima ne može događati. Momci su tijekom cijelog turnira pokazivali iznimni karakter. Rekao sam im da ne odustaju, da je ostalo još pet minuta i mi to možemo,” rekao je izbornik Milan Karakaš u Zagrebu.

[VIDEO] MVP Roko Prkačin zabio za europski naslov! Karakaš: Ovi igrači su to zaslužili!

“Imali smo najteži mogući put, zbog toga je sve slađe. Imali smo najtežu grupu, svaki je protivnik bio iznimno snažan. S tim nesretnim porazom protiv Turske smo si otežali još više put do samog finala, ali time je slađa ova zlatna medalja,” dodao je strateg europskih prvaka.

“Niste samo pokazali da ste zlatni na terenu, već ste zlatni u ponašanju, a to može biti ponos vašim roditeljima i svima nama. Odmorite se i nemojte nikako školu zaboraviti,” poručio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković

“Najprije po ne znam koji put upućujem čestitke svima koji su sudjelovali u ovome. Prvo što bih želio istaknuti, Stojko je već spomenuo, ali želim i ja naglasiti nakon što sam s njima proveo desetak dana, jest da roditelji mogu biti ponosni na njih zbog načina kako su se ponašali cijelo vrijeme.

Ova ekipa je projekt Saveza. Mi smo bili svjesni toga da moramo početi od početka, krenuti od najmlađih, da u njima odgajamo ljubav prema reprezentaciji i da im se da sva moguća podrška da ne bi dolazilo do kasnijih otkaza, već da oni budu ekipa koja će između sebe održavati veze. Pokazali su nesebičnost, igrali su kao ekipa i isključivo zato su uspjeli. Na njima se vidi da su prijatelji i da ginu jedan za drugoga i takve generacije želimo odgajati u budućnosti. Nitko od njih niti u jednom trenutku nije pokušao biti zvijezda, nego je svatko od njih dočekao svojih pet minuta za dati taj jedan ‘push’ koji je bio neophodan i sve to zajedno se pretvorilo u jednu jako lijepu bajku. Rekao sam im sinoć, a reći ću sad i Vama – neka ne misle da su sad postali igrači i da je s ovime sve završilo. Svatko od njih ima mana, netko više, netko manje i svatko od njih se treba pogledati u ogledalo i raditi na tome što mu nedostaje. To je jedini ispravan put do karijere. Jedini koji im je u životu sudac i kojeg trebaju slušati je ogledalo. Pogledati se u ogledalo i reći želim li ja karijeru ili ću se zadovoljiti mediokritetom, želim li ići na kavu ili na trening. Mi smo ovdje u Savezu na raspolaganju za bilo što, sva pitanja u svako doba dana i noći.

Još jednom momci – svaka vam čast! Ja sam se ovih dana isplakao kao rijetko kada. Priuštili ste mi jedno veliko zadovoljstvo i hvala vam na tome,” istaknuo je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa. 

(Foto: HKS, Marin Sušić)

KOŠARKA