Ana Đerek zlatna i brončana na Svjetskom kupu u Varni: Potekle su suze radosnice dok je svirala himna!

Đerek

Ana Đerek osvojila je dvije medalje na Svjetskom kupu u Varni! Prvo je pozlatila gredu, a ubrzo potom osvojila i broncu na parteru! Nakon jučerašnjeg srebra Matea Žugeca na konju s hvataljkama, Hrvatska se iz Bugarske vraća s kompletom medalja što je sjajna najava Svjetskog kupa u Osijeku koji nas čeka od 9. do 12. lipnja.

Splitska olimpijka i to dvostruka, članica GK Marjana, već u petak u kvalifikacijama pokazala je da je i više nego spremna za međunarodnu sezonu. Na svom prvom natjecanju ove godine s obje nove vježbe i na gredi i na parteru, finala je izborila s trećim ocjenama. A onda danas u finalu zasjala još više.

Zlato na gredi Ana Đerek osvojila je poprilično uvjerljivo, s ocjenom 13,300 ispred srebrne Finkinje Maise Kuusikko (13,000) te brončane Francuskinje Aline Friess(12,450).

“Prezadovoljna sam, presretna i preponosna što sam danas pokazala. Ovo je moje prvo zlato na Svjetskom kupu na gredi i dok je himna svirala potekle su suze radosnice, više iz razloga nekako ovo zlato na gredi došlo nakon težeg perioda treniranja te sprave. Od početka godine s jedne strane je toliko treniram, a s druge strane toliko mrzim da mi je ovo došlo “ka’ budali pleska”. Nagrada za sve ove mjesece borbe sa ‘treba li meni ova sprava, zašto je toliko radim, zašto ovo ne ide na bolje…”

“Toliko sam ponosna, jer imam novi naskok, novi saskok. Da mi je netko početkom godine rekao ‘radit ćeš D saskok na gredi’, rekla bih ‘pa ti si lud, ja to nemam u sebi’. Na kraju eto imam jedina taj saskok na ovom natjecanju. Na to sam najponosnija”, javila se iz Bugarske dvostruka medaljašica.

Ubrzo nakon jednog postolja, došlo je i drugo. Brončana parteru zahvaljujući ocjeni 12,900. Slavila je Francuskinja Aline Friess (13,000), dok je srebrna Mađarica Greta Mayer (12,950).

“Parter je mogao biti bolji, imam ja boljih vježbi, ali da kažem da sam nezadovoljna, bila bih luda. Odradila sam ponovno vježbu, s manjim greškama, ali s obzirom da je prije toga bila greda koja je odradila svoje i psihički i fizički, opet sam iščupala parter. Koliko god sam bila umorna. 12,900 je dobra ocjena, bronca je predobra medalja. Zadovoljna sam.”

Ana je u karijeri uključujući Varnu imala 29 finala na turnirima Svjetskog kupa, a sada je na 15 osvojenih medalja. Hrvatskoj gimnastici pak popravila je ukupne brojke i naša ženska gimnastika trenutno ima 123 finala na SK i 7 zlata, 16 srebrnih i 15 brončanih medalja.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ana Đerek (@anaderek5)

“Nadam se da ovaj početak sezone neće biti sve što ću napraviti u 2022. Svjesna sam da imam još puno natjecanja, puno prilika i da treba još puno posla odraditi da bih mogla zaključiti sezonu i reći zadovoljna sam. No, ovaj početak je super, super, super!”

Neka se onda ova super Varna nastavi i za desetak dana u Gradskom vrtu!

DRUŠTVENE MREŽE OSTALI SPORTOVI
Tagged with: