Ana Viktorija Puljiz u sarajevskom finalu ostala bez obrane europskog naslova: Sve cure mogu do medalje, a dečki mogu iznenaditi

Ana Viktorija Puljiz Tino Marić/HJS

Hrvatska reprezentacija stigla je u Sarajevu na Europsko kadetsko prvenstvo, a već je prvi dan natjecanja donio i prvu medalju. Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) osvojila je srebro!

Kao prva nositeljica Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) opravdala je taj status odličnim predstavama od samog početka natjecanja. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, za četvrtfinale je wazarijem svladala Krizu (HUN).

Mlada Solinjanka je osigurala polufinale wazarijem protiv Bordinskykh (UKR), a isti ishod je bio u borbi za finale, samo se protivnica promijenila. Ovog puta je na wazari pala Drago (ITA).

Obranu naslova europske prvakinje Puljiz je imala protiv Muminoviq (KOS), koja je na isteku prve minute finala iznenadila hrvatsku judašicu i ipponom došla do zlata. Puljiz je tako nastavila s osvajanjem medalja na najvećoj europskoj pozornici te je nakon prošlogodišnjeg zlata dodala i srebro.

I druge dvije hrvatske predstavnice (Lara Cvjetko (do 57 kg) i Katarina Krišto (do 63 kg)) imaju kvalitetu za medalju, a Cvjetko je to već i potvrdila prošle godine, osvojivši zlato na Europskom prvenstvu. u Litvi

U muškoj konkurenciji nastupaju Augustin Marković (do 73 kg) i Mate Šušić (do 90 kg).

“Stigli smo na Europsko prvenstvo nakon završnih pripremama u Poreču. Imamo dobru reprezentaciju u kojoj sve judašice mogu do medalje, a muški predstavnici potencijal za prirediti iznenađenje,” rekao je trener reprezentacije Tomislav Marijanović, uz kojeg će kadete voditi treneri Dragan Crnov i Matija Frlić.

U petak nastupaju Cvjetko, Krišto i Marković, dok u subotu na tatami izlazi Šušić. (Foto: Tino Marić/HJS)

BORILAČKI SPORTOVI
Tagged with: ,