Medvjedi uzeli bod u Villachu, slijede utakmice u Sisku

KHL Medveščak

Hokejaši Medveščaka poraženi su kod Villacha 3:2 (1:1, 1:0, 0:1; 1-0) pa su se u Zagreb nakon uvodna dva gostovanja ipak vratili s prvim osvojenim bodom nove EBEL sezone.

Golove za Medvjede zabili su Puskarich u samom otvaranju utakmice te Svensson, deset minuta prije kraja regularnog vremena.

Iduće dvije utakmice Medveščak je domaćin u Sisku. U subotu 22. rujna na Zibel dolazi Dornbirn, a u nedjelju Vienna Capitalsi.

“Sisak je prva stepenica u daljnjem razvoju sportova na ledu u Hrvatskoj, tako da smatram da Sisak može biti uzor drugim gradovima u Hrvatskoj u širenju sportova na ledu. Čestitam Sisku što je nakon dugo vremena uspio napraviti prekrasnu malu dvoranu za hokej i klizačke sportove. Sjećam se još dana dok sam igrao utakmica na starom klizalištu na Zibelu, to je bilo nezaboravno iskustvo i ostalo mi je u fenomenalnom sjećanju. Jako se veselim što se u Sisak ponovno vraća vrhunski hokej i što će Siščani imati priliku u njemu uživati,” rekao je Markoantonio Belinić, dopredsjednik i direktor hokejskih operacija KHL Medveščak Zagreb.

“Na starom/otvorenom Zibelu odigrao sam sigurno 50-ak utakmica, i jedva čekam da i ostali dečki vide ovo okruženje.Istina, novu sam dvoranu vidio samo na slikama, ali – po tome mogu reći da je dvorana vrhunska, i da se može mjeriti s ostalim dvoranama gdje gostujemo izvan Hrvatske,” dodao je Ivan Janković, prenosi službena klupska stranica.

Hokej u Sisku ima dugu tradiciju, počeo se igrati 1930. godine, a klub je, kao drugi u Hrvatskoj, iza zagrebačkog, utemeljen 1934. godine. Hokejaši sisačke INA-e nastupali su i u prvoj ligi bivše države.

U nedjelju 30. rujna Medveščak u Sisku dočekuje Graz 99erse.

Hokej ZIMSKI SPORTOVI