Ante Rebić nakon reprezentativnog debija i prvog pogotka: “Sve se dogodilo na način na koji sam mogao samo sanjati”

Ante Rebic

Ante RebicDebi iz snova u reprezentativnom dresu imao je mladi napadač Splita, 19-godišnji Ante Rebić, koji je samo nakon nekoliko minuta provedenih na terenu zabio i svoj prvi pogodak za seniorsku reprezentaciju.

Rebić nakon utakmice nije mogao sakriti svoje oduševljenje: “Što reći nakon svega, bolje od ovog nije moglo. Oduševljen sam i presretan, sve se dogodilo na način na koji sam mogao samo sanjati.”

Nije mu se bilo teško priviknuti na novu reprezentativnu sredinu: Htio bih se zahvaliti izborniku na ukazanom povjerenju i cijeloj momčadi na pobjedi. Svi su me odlično prihvatili. Izbornik mi je davao savjete prije utakmice, osjeća se kemija u reprezentaciji. Nevjerojatno je kako su me svi suigrači prihvatili, kao da sam njihov već jako dugo. Svi su mi čestitali nakon utakmice, ma čudo su.”

Izbornik Igor Štimac pružio mu je priliku protiv Lihtenštajna, u utakmici koja je trebala biti posljednja priprema za kvalifikacijski dvoboj protiv Srbije. Međutim, osim golova Eduarda i prvijenca Rebića, nije bilo puno stvari za pamćenje i zadovoljstvo. Možda se ofenzivac Splita nađe i na popisu za gostovanje u Beogradu: “Ma to su pitanja za izbornika. Naravno da bih volio da sam konstantan, nadam se kako sam zadovoljio. Konkurencija je u napadu Hrvatske vrlo jaka. Volio bih biti u kadru, no sigurno je da stariji i iskusniji igrači imaju prednost. Od svih mogu ponešto naučiti.

Rebić je na meti mnogih europskih klubova, ali trenutno razmišlja samo o narednom nastupu Splita. Crveni u subotu gostuju u Rijeci: “Očekuje nas teška utakmica na Kantridi i ja nastavljam sa svojim radom. Ako će biti sve kako treba, bit će još utakmica i pogodaka.” (Foto:hns-cff.hr)

AKTUALNO NOGOMET

Ostavi komentar