Balić u Wetzlar stigao na nagovor Magnusa Dahla: “Osjetio sam kako žele napraviti nešto uz moju pomoć, kako sam im potreban”

Balic Ivano

Balic IvanoIvano Balić, ikona hrvatskog i svjetskog rukometa, u srijedu je debitirao za svoj novi klub, HSG Wetzlar, a uz veliko zanimanje njemačke javnosti i medija, domah po završetku pripremne utakmice protiv niželigaša TuS Ferndorfa, spremno je odgovorio na nekoliko pitanja tamošnjih novinara.

Prvi dojmovi za Balića bili su impresivni: “Zahvalio bih se na podršci i dobrodošlici, koju sam doživio od Uprave, igrača i navijača Wetzlara. Gostovao sam već nekoliko puta ovdje u Njemačkoj tako da mi ova nije nepoznat ‘teritorij’. Ekipa ima veliki potencijal i momci su stvarno simpatični,” izjavio je u razgovoru za handball-world.com.

Pojasnio je bivši igrač Splita, Metkovića, Portland San Antonija, Co Zagreba i Atletico Madrida, kako je uopće stigao do središnje Njemačke i Wetzlara: “Dobar sam prijatelj s Magnusom Dahlom, bivšim suigračem iz Madrida, koji mi je poslao poruku i pitao me jesam li pronašao novi klub i jesam li zainteresiran za dolazak. Magnus mi je rekao dobre stvari o ovom klubu, kako je ekipa homogena i talentirana. Nazvao sam nakon toga svog menadžera koji je napravio prvi korak.”

Iznio je i očekivanja od najjače lige svijeta: “Svaka utakmica je užasno teška, nema laganih suparnika. Mora se pružiti maksimum u svakoj utakmici, inače se u Bundesligi teško stiže do pobjeda. Ovo je najjača liga na svijetu, dvorane su svaki tjedan pune. Gostovanja su posebno teška, ali veselim se novim izazovima. okupljena je nova ekipa, trebat će malo vremena za uigravanje, ali želim pomoći u svakom mogućem smislu.”

Možda je Wetzlar bio pomalo i iznenađujući odabir za jednu od najvećih zvijezda ovog sporta: “Klub ima veliki ugled u Njemačkoj, a ja sam osjetio kako se ovdje želi izgraditi nešto uz moju pomoć te kako sam im potreban. Dat ću sve od sebe kako bismo ispunili očekivanja. Impresionirala me i Rittal Arena, koja je odlična rukometna dvorana. Navodno kako su navijači senzacionalni i veselim se prvoj domaćoj utakmici protiv Lemga.”

Pojasnio je i Ivano otkud s 34 godine crpi motivaciju za nove nastupe i izazove: “Neopisiv je osjećaj kada nešto osvojiš nakon napornog rada. Wetzlar ima možda drugačije ciljeve nego što je imao moj dosadašnji klub, ali učinit ću sve kako bi ostvario uspjehe za klub.”

Balić je i dalje ikona, idol mladim rukometašima diljem svijeta, a pružio im je i jedan savjet zanimljiv savjet: “Slušajte svog trenera i uvijek na treningu i utakmici pružite svojih 100 posto. Predanost i disciplina koju ulažete u sebe kroz godine, jednog dana se isplate.” (Foto: jenny-seidel.de)

AKTUALNO IZDVOJENO RUKOMET
Tagged with:

Ostavi komentar