Asić: “Očekujem vrhunsku predstavu, pune tribine i pravu promociju vaterpola”; Kobešćak: “Velika čast je što smo stigli do pete utakmice!”

Kantrida, Foto Vaterpolo Primorje

Pred nama je peta, odlučujuća utakmica finalne serije Prvenstva Hrvatske za vaterpoliste. Nakon četiri odigrane utakmice rezultat je izjednačen, pa ćemo odluku o novom prvaku Hrvatske saznati na bazenu Kantride od 18.35 sati. Primorje Erste Bank dočekuje Jug Croatia osiguranje, a sva četiri dosadašnja dvoboja ponudila su veliku neizvjesnost, uključujući i posljednju utakmicu igranu pred prepunim bazenom u Gružu, gdje su vaterpolisti Juga, nakon velike borbe i peteraca, pobijedili Primorje 12:11.

Dojmove i očekivanja uoči pete, odlučujuće utakmice iznio je trener Primorja Ivan Asić: “Pred nama je peta, odlučujuća utakmica. Sigurno je da će biti neizvjesna i otvorena, kao i prijašnje utakmice finala. Očekujem vrhunsku predstavu, pune tribine i pravu promociju vaterpola. Nadam se da ćemo uz pomoć naše, riječke publike, pobijediti i obraniti titulu prvaka koju smo osvojili prošle godine. “

Punim tribinama i naslovu prvaka Hrvatske nada se i kapetan Primorja Ivan Krapić: “Očekujem da ćemo pred našom publikom i punim bazenom imati sve uvjete da osvojimo naslov prvaka Hrvatske, koji smo apsolutno zaslužili ove godine.”

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak počašćen je igranjem majstorice u Rijeci te najavljuje pobjedu i titulu prvaka svoje momčadi: “Izuzetno smo sretni što smo došli do pete utakmice finala Prvenstva Hrvatske. Smatramo to velikom čašću i dat ćemo sve od sebe da osvojimo trofej prvaka Hrvatske.”

Kapetan Juga Marko Bijač ulogu favorite stavlja na stranu Riječana, ali nada se pobjedi i tituli prvaka Hrvatske: “Sigurno da očekujem najtežu utakmicu do sada u seriji. Primorje je favorit, pošto igraju na svome bazenu. Na nama je da pokušamo odigrati što je najbolje moguće, držimo utakmicu u egalu i probamo osvojiti titulu prvaka Hrvatske. “

Ulaznice za petu, finalnu utakmicu Prvenstva Hrvatske mogu se kupiti na blagajni bazena Kantrida u Rijeci sat vremena prije početka dvoboja, cijena je 30 kuna. (Foto: Vaterpolo Primorje)

SVIM SRCEM ZA MARU

VK Jug Croatia osiguranje uplatio je devet tisuća kuna donacije za pomoć u liječenju Dubrovčanke Mare Maltarić.

Igrači su već rekli kako pobjeda Juga u Gružu protiv Primorja bez podrške naših navijača ne bi bila moguća. No, još je važnije da svi zajedno pomognemo Mari, jer njezina je utakmica puno važnija od naše i njezina bi nam pobjeda značila više od bilo koje druge. Stoga, pozivamo sve dobre ljude da se priključe akciji. Svaka pomoć je dobrodošla – istaknuo je direktor Juga CO Ognjen Kržić.

“Mari Maltarić (28) je u listopadu prošle godine dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu. Prošla je tešku operaciju pri kojoj je dio tumora uklonjen. Potom su joj bile potrebne i višestruke terapije kemoterapijom i zračenjem kako bi se uklonio ostatak tumora koji zbog položaja nije bio operabilan. Međutim, terapije nažalost dosad nisu dale željene rezultate te se tumor opet proširio. Zadnje vijesti su da tumor stagnira i nije se širio od kontrole iz veljače. Mare je fizički slaba pa joj je potrebna cjelodnevna zdravstvena skrb i njega zbog čega je po preporuci liječnika smještena u dom za starije i nemoćne. Budući samo troškovi smještaja u domu mjesečno iznose 9 000 kn, a potrebni su joj i brojni lijekovi kao i prirodni preparati, ovim putem mole se svi koji su u mogućnosti da pomognu Mare novčano ili porukom podrške,” poziva jug.hr.

Uplatu možete izvršiti na račune Marine majke Pave Gleđ, Dubrovnik, Pod Minčetom 5, tekući račun IBAN HR5324070003262271477 ili na žiro račun IBAN HR4824070003104822428, otvoreni kod OTP Banke.

AKTUALNO VATERPOLO VODENI SPORTOVI

Ostavi komentar