Bajrušović: Ovo mi je vrhunac karijere, za ovo se živi i ‘gušta’

Novo Vrijeme

Nakon poraza od Benfice (5:0) igrači Novog Vremena Apfel očekivano su bili razočarani rezultatom, premda su svjesni da je razlika u kvaliteti jednostavno prevelika.

“Dobro smo i prošli. Šteta samo što nismo zabili počasni pogodak, možda bi bilo ljepše sve skupa… Njihovi su igrači profesionalci, žive futsal iz dana u dan, žive od toga i razlika se mora vidjeti. Zasluženo su pobijedili, a nama je sve ovo jedna vrhunska škola,” smatra Duje Bajrušović koji je zbog straha od letenja morao prijeći 3500 kilometara automobilom, autobusom i vlakom da bi nakon dva dana stigao do Lisabona.

“Nije mi žao zbog toga, ovo mi je vrhunac karijere. Za ovo igrač živi i gušta.”

Slijedi Sporting?

“Možda će nam protiv njih biti i teže jer su domaćini i imat će punu dvoranu. Zadnje dvije godine igrali su finale Lige prvaka, ali mi smo takvi da ćemo ostaviti srce na terenu i nećemo se predavati,” poručuje Bajrušović.

Saša Babić je analizirao dvoboj: “Dali smo koliko smo mogli, ali Benfica je ipak na višoj razini. Duje je pogodio prečku, Andrijašević je imao jedan na jedan… Nije nas htjelo. Spremali smo se za ‘letećeg vratara’, ali nije išlo. Morali smo bolje pripaziti. Imali su dosta šuteva, a primali smo lagane golove. Igrao sam s reprezentacijom protiv igrača poput Robinha i Camposa pa sam znao da su oni neka druga razina u odnosu na nas. Protiv Sportinga moramo dati sve da se ne ponovi Benfica.”

“Vidljivo je da je Benfica dva ranga ispred nas i rezultat je realan, ali mi je žao što nismo dali sve što imamo. Očito su igrači bili impresionirani događajem, dvoranom i protivnikom, bili su sputani i nisu bili ‘glavom’ u detaljima koje smo pripremali. To se najbolje vidi u prva dva gola koja smo primili iz oduzete lopte i iz prekida, a u tome je Benfica najjača. Bolji smo nego što smo prikazali, no ovo nam je dobra škola za budućnost,” naglasio je trener Teo Strunje.

Dvoboj sa Sportingom na rasporedu je u petak od 21.30 sati po našem vremenu. Posljednju utakmicu Elitne runde futsalske Lige prvaka Makarani igraju u nedjelju protiv ruskog Sibirjaka od 16 sati po hrvatskom vremenu.

NOVO VRIJEME APFEL: Bašković, Perković, Vuković, Lucas, Osredkar, Sokol, Bajrušović, Kazazić, Buljan, Musinov, Andrijašević, Nižetić, Dudu, Babić.

(Foto: MNK Novo Vrijeme Apfel)

NOGOMET