Bez medalja u Mersinu: Šteta, stvarno je malo falilo

Ema Kajić

Hrvatska gimnastičarka Ema Kajić osvojila je peto mjesto u finalu natjecanja na preskoku na Svjetskom kupu u Mersinu.

Nakon odličnog četvrtog mjesta u kvalifikacijama, Ema je u popodnevnom finalu zauzela peto mjesto s ocjenom 13.125. Emin prvi skok dobio je ocjenu 13.200, dok je drugi bio nešto slabiji te je zaradio 13.050 bodova.

“Malo sam razočarana jer mi je falilo svega 75 stotinki za treće mjesto. Očekivala sam medalju, iskreno. Lošije sam skočila svoj prvi skok nego u kvalifikacijama i to je presudilo tome što nisam osvojila treće mjesto. Šteta, stvarno je malo falilo,” iskrena je nakon svog nastupa u finalu bila Ema.

U finalu preskoka nastupila je i Christina Zwicker koja je završila na osmoj poziciji s ocjenom 12.625. Zwicker je nastupila i u popodnevnom finalu natjecanja na parteru na kojemu je osvojila šesto mjesto (11.700).

Ira Benčinić bila je sedma na parteru s ocjenom 11.300, dok je u finalu natjecanja na gredi zauzela šesto mjesto (11.050). Osmoplasirana u finalu grede bila je još jedna hrvatska gimnastičarka – Petra Furač, koja je nakon sinoćnjeg prvog mjesta u kvalifikacijama, zbog nekoliko pogrešaka i pada, završila kao posljednjeplasirana (8.350).

Jedini naš muški predstavnik u finalu Svjetskog kup u Mersinu bio je Anton Kovačević koji je svoj nastup na preči zbog pada na samom početku vježbe završio kao šesti. Anton je do kraja nastup odradio bez greške te pritom zaradio ocjenu 12.600. Kovačeviću je ovo bila ujedno i posljednja provjera uoči Europskog prvenstva koje će se u kolovozu održati u Glasgowu.

OSTALI SPORTOVI