Fox preuzima i trenersku poziciju: Jedva čekam nove izazove!

Fox, Foto medvescak

Aaron Fox ove će sezone s klupe voditi momčad zagrebačkih Medvjeda! Naime, uz to što je sportski direktor, Fox preuzima i poziciju glavnog trenera.

Dosadašnji glavni trener Douglas Bradley bit će mu pomoćnik i savjetnik. Trener vratara je Petar Skrablj, Carter Beston-Will je Foxov asistent, kao i nekadašnji igrač Medveščaka Marcel, koji je i savjetnik za hokejske operacije.

“Puno smo interno razgovarali tijekom ovoga ljeta o pravom smjeru kojega bismo trebali slijediti po tom pitanju, te smo se kao tim dogovorili da je ovo najbolje za ukupnu organizaciju. Kada sam o tome raspravljao s Dougom Bradleyem, on se složio da bi to mogao biti veliki korak naprijed. Njemu je odnos kojega smo prošle godine imali na klupi i u radnom okružju bio jako ugodan, i obojica smo se složili da je najbolje da nastavimo ovako. Ne mogu ni poželjeti boljeg suradnika, niti za sebe niti za klub,” najavio je Fox, a prenosi službena stranica Medveščaka.

“Jedva čekam nove izazove. Okusio sam to prošle sezone i bilo mi je pravo zadovoljstvo doprinositi svakodnevnim naporima. Zbližio sam se s igračima i uveo neke stvari za koje vjerujem da će nam pomoći da budemo uspješniji. Moja su očekivanja – dati cijelog sebe ovom poslu i znam da će nam to donijeti uspješnu sezonu.”

Fox je i najavio novu EBEL sezonu: “Sviđa mi se kako se sklapa ekipa. Bit će lijepo imati dobru jezgru povratnika. Uspjeli smo zadržati našeg najboljeg igrača Oldena, što je veliki korak u pravom smjeru za nas. Oduševljen sam i novim pojačanjima. Dodali smo dvojicu dvostranih veterana u obrani, Manaviana i Sauvea, zatim Hardyja koji jedva čeka dokazati da može biti solidan napadač u ovoj ligi. Mislim da i naprijed imamo nekoliko vrsnih napadača, uz našeg kapetana koji se vraća, planiramo dodati još dva vrhunska napadača veterana, uz nekoliko mlađih igrača kao što su Sylvestrea i Armstronga, koji će se boriti za važniju ulogu. Sve to omogućit će nam start sa solidnim rosterom i dati nam prostora da se pojačamo gdje to bude potrebno.”

“Naš je cilj pobjeđivati i izboriti neko od prvih šest mjesta u prvom krugu. Sigurni smo da smo okupili odlične ljude. Imat ćemo dobru mješavinu veterana i mlađih igrača. Svi su gladni pobjeda. Pojačali smo se snažnijim igračima, koji istovremeno odlično kližu. Svakome ćemo biti težak protivnik. Želimo biti tim koji igra agresivno i brzo. Drugi nek se brane. Ključno će biti i to da naši vratari otpočetka budu dobri, tako da možemo u igru krenuti kako treba i diktirati naš stil. To je lako ako se utakmice počnu kako treba i ako se ne igra zatvoreno. Idemo u doigravanje, a nakon toga se nadam da ćemo naše rezultate podići na novu razinu i vidjeti što će se dogoditi.”

Uskoro počinju pripreme, a nova sezona kreće sredinom rujna: “Mislim da će naš glavni cilj u predsezoni biti stvaranje identiteta, a onda implementiranje i nametanje stila kojim želimo igrati. Cilj nam je da svaki dan budemo sve bolji i da gradimo igru kako se bude približavao 14. rujna. Drugi važan cilj u predsezoni je izbjeći ozljede. Želimo da tim bude kompletan na prvoj utakmici i da dečki budu spremni na borbu. Očekujem žestoko interno nadmetanje i mislim da ove godine imamo bolji tim u kojemu su svi željni dokazivanja.”

Hokej ZIMSKI SPORTOVI