Karačić i Šego složni: Poslušali smo izbornika, dug je put još ispred nas…

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway

Fantastičnu utakmicu odigrali su rukometaši Hrvatske u Grazu, kako je Lino Červar nakon uvjerljivog slavlja nad Bjelorusijom rekao, jednom od rijetkih u kojoj nije imao zamjerki prema svojim igračima.

Bila je to još jedna majstorska izvedba, koja je završila s više nego uvjerljivih 31:23, uz potpuno dominaciju tijekom cijelog dvoboja, osim jednog kratkog razdoblja sredinom prvog dijela.

Nakon furioznog otvaranja stigli su Bjelorusi na samo minus jedan (7:6), ali bilo je to sve od neugodne ekipa, koja je na otvaranju natjecanja deklasirala Srbiju.

Sjajni su bili i naši navijači u Grazu, koji su do posljednjeg mjesta ispunili tribine i fanatičnom podrškom dali svoj doprinos ovoj pobjedi.

Červar je u nastavku mogao i kombinirati, dati priliku Ašaninu, Šarcu, Matanoviću, Šipiću, Hrstiću, Ravniću

Svi će oni biti potrebni u nastavku natjecanja, ako želimo do Stockholma.

Hrvatska je ispunila svoj prvi cilj, osiguran je plasman u Beč u drugi krug, a nakon pobjede Crne Gore nad Srbijom jasno je kako će naši rukometaši s važna dva boda na kontu nastaviti borbu za polufinale.

Najbolji strijelci bili su Igor Karačić sa šest, Luka Stepančić s pet te Domagoj Duvnjak s četiri pogotka.

“Moram reći da smo prezadovoljni s ovom pobjedom, od prve do 60. minute smo sve držali pod kontrolom. Poslušali smo izbornika, ostvarili smo njegove zamisli, zatvorili smo njihove udarne snage. Ovo nam treba biti putokaz, dug je put ispred nas. Od srca se zahvaljujem svim navijačima, uz ovakve navijače i ovakvu obranu, zajedno idemo u nove pobjede,” rekao je nakon slavlja Karačić, koji je zasluženo proglašen igračem ove utakmice.

“Odigrali smo vrhunsku utakmicu svih 60 minuta. Zadnjih 15, 20 minuta su priliku dobili igrači koji možemo reći manje igraju, tako da se ovi koji više igraju, mogu malo odmoriti. Hvala svim navijačima koji su tu došli,” dodao je sjajni Marin Šego.

U nedjelju je dan odmora, dok ćemo u ponedjeljak od 18 sati igrati

HRVATSKA: M. Šego 7/19, M. Ašanin 3/12, M. Marić 2/2, D. Duvnjak 4/6, M. Hrstić 0/3, L. Stepančić 5/7, Z. Horvat 2/3, J. Šarac 2/3, I. Karačić 6/10, Ž. Musa -, M. Mamić 1/3, L. Cindrić 3/6, V. Matanović 1/2, D. Mandić 3/4, V. Ravnić 1/2, M. Šipić 1/3, izbornik: Lino Červar

Rezultati by SofaScore

(Foto: HRS)

RUKOMET