Zubčić prvi put na postolju za povijesni uspjeh hrvatskog skijanja: Nema vremena za slavlje

Zubčić, Dinamo

U veleslalomskoj utrci Audi FIS Svjetskog kupa u švicarskom Adelbodenu Filip Zubčić ispisao je novu stranicu hrvatskog skijanja osvojivši drugo mjesto i prvo postolje u karijeri.

Na jednoj od najzahtjevnijih staza Svjetskog kupa, sa startnim brojem 20. Filip je odličnom agresivnom prvom vožnjom zauzeo sjajno sedmo mjesto te zadržao mirnoću na startu druge, odskijao fenomenalnu drugu vožnju (peto vrijeme) i utrku završio na drugom mjestu. To je prvo hrvatsko postolje nakon pet godina, a ovim rezultatom Filip se izjednačio i s najboljim veleslalomskim rezultatom hrvatskog muškog skijanja, onim Ivičinim iz Alta Badije još iz davne 2008.

Bolji od Filipa za samo 0.29 stotinki sekunde bio je Slovenac Žan Kranjec s vremenom 2:27.90. Treće mjesto podijelili su Francuz Victor Muffat-Jeandet i Norvežanin Henrik Kristoffersen.

“Nisam imao preveliki pritisak. Uvijek postoji mali pritisak, jer sam bio tri desetinke blizu pobjednika, no bacio sam se ful gas bez respekta. Osjećao sam se već u prvoj vožnji odlično. Nije bilo govora da nešto branim ili popuštam. Dao sam sve od sebe i bacio se. Nema nikakvog vremena ni za slavlje ni za euforije. Sezona je još duga. Sad je u biti krenuo taj najnaporniji dio sezone, otvorio sam ga stvarno super. Sutra startam već s dobrim brojem u slalomu s oko 46, 47. Sad idemo i slalom napasti i idemo do kraja sezone što jače odraditi, što bolje i ništa – hladna glava i idemo utrku po utrku,” rekao je za HRT Zubo.

Drugi hrvatski predstavnik Elias Kolega nije se uspio plasirati u drugu vožnju, prvu je završio na 48. mjestu.

U poretku skijaša u veleslalomu Žan Kranjec je preuzeo prvu poziciju s 270 bodova, drugi je Norvežanin Kristoffersen s 253 boda, a treći Francuz Alexis Pinturault sa 172 boda. Filip Zubčić je na šestom mjestu sa 138 bodova.

ZIMSKI SPORTOVI
Tagged with: