Brončana paraolimpijka Mikela Ristoski: “U Riju očekujem puno bolji rezultat od onog u Londonu!”

Mikela Ristoski

Mikela Ristoski ponajbolja je hrvatska paraolimpijka, europska i svjetska prvakinja te nositeljice brončane medalje iz Londona. Ipak, već je polako počela razmišljati i u svojim drugim Paraolimpijskim igrama, koje će se iduće godine održati u brazilskom Rio de Janeiru.

“Dosad imam više od 50 medalja i 19 priznanja, ali Igre u Londonu su mi ostale u najljepšem sjećanju“, kaže 25-godišnjakinja iz Pule, članica atletskog kluba Medulin. “U Riju očekujem puno bolji rezultat od onog u Londonu. Općenito, moj sportski san je da budem što bolja i ostvarim što više sjajnih rezultata i medalja.”

Atletikom se Mikela bavi već deset godina: “Počela sam još u osnovnoj školi, najprije sa školskim natjecanjima. Nakon nekog vremena upoznala sam Jelenu Vuković i kod nje trenirala, a potom i Daniala Temima. S njim sam počela ostvarivati dobre rezultate i tako je zapravo krenula moja sportska karijera“, rekla je za službenu stranicu Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Ristoski

Skok u dalj i utrka na sto metra njezine su osnovne discipline. Trenira dva puta dnevno, a posebna natjecanja prati i specijalizirani program priprema. Mikela ima zlato u skoku u dalj sa Svjetskog prvenstva 2011. u novozelandskom Christchurchu, a prošle godine je u istoj disciplini, u kategoriji F-20 za osobe s intelektualnim poteškoćama, osvojila i najsjajnije europsko odličje u velškom Swanseaju.

“Kada ne treniram, vrijeme uglavnom provodim s u društvu prijatelja, vozeći bicikl. Sve ove godine prijatelji su mi uz obitelj, braću i rodbinu, najveća podrška,“ istaknula je u razgovoru za hpo.hr.

AKTUALNO PARAOLIMPIJCI

Ostavi komentar