Čakarun: Druga utakmica protiv Kineza nam je puno važnija

HKS

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od selekcije Kine 81:69 (22:19, 23:24, 20:12, 16:14), u susretu koji nije bio u konkurenciji na Kupu Borislava Stankovića.

Ukupno su po 15 bodova ubacili Domagoj Vuković i Dino Cinac, a dvoznamenkasti su bili još i Martin Junaković i Marjan Čakarun s po deset poena svaki.

Izabranici Dražena Anzulovića svladali su Finsku i Tunis te će u petak igrati ponovno protiv Kineza, u dvoboju koji će odlučiti o pobjedniku ovog turnira.

“Do sredine treće četvrtine smo se dobro držali, a onda nam je pala koncentracija u obrani. Kinezi su to iskoristili i s par trica otišli u veći plus. Na kraju se bilo teško vratiti. Bila je to teška utakmica, treća utakmica u tri dana. Moramo ovo zaboraviti što prije, restartati se i krenuti u četvrtu utakmicu koja je za nas puno važnija,” istaknuo je Čakarun.

Svaki rezultat je bitan

“Iako je ova utakmica bila van konkurencije, smatram da je svaki rezultat bitan. Ono što me interesira je kvaliteta naše igre koja se pokazala samo u prvom poluvremenu. Nismo imali dovoljno energije. Ovaj put nije igrao Žganec koji nam je možda bio i najbolji igrač u prve dvije utakmice i imali smo dosta problema s održavanjem ritma u drugom poluvremenu. Pali smo energetski, mislim da nam fizička pripremljenost, što govorim od početka, nije na nekoj razini. Međutim, nastojat ćemo se oporaviti i pokušati osvojiti ovaj turnir,” dodao je izbornik.

Karlo Žganec bit će na raspolaganju u susretu protiv druge momčadi Kine, a u konkurenciji je i za najkorisnijeg igrača turnira.

KOŠARKA