Martić propustila previše prilika, kiša prekinula Čilića, Dodiga i okršaj Mektića i Pavića

Cincinnati

Petra Martić poražena je u drugom kolu jakog WTA turnira u Cincinnatiju. Nakon što je uspješno prošla kvalifikacije i u prvom nastupu izbacila 12. igračicu svijeta Kasatkinu, hrvatska tenisačica nije uspjela svladati 16-godišnju Amerikanku Amandu Anisimovu, 173. na WTA ljestvici.

Meč je bio prekinut zbog kiše u završnici prvog seta, ali niti pauza nije pomogla Petri i suparnica je na kraju slavila sa 6:4 i 6:3.

Martić je imala 14 prilika za oduzimanje servisa Anisimovoj, ali je iskoristila tek jednu.

U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatsku predstavlja još Marin Čilić, koji igra protiv 22-godišnjeg Rusa Hačanova. Meč je prekinuti kod 1-1 u setovima i 1:1 u trećem. Marin je dobio prvu dionicu u tie-breaku, ali je drugu izgubio sa 6:3. Nastavak je predviđen za petak popodnevnim satima po našem vremenu.

U konkurenciji parova u osmini finala igraju međusobno Mate Pavić i Nikola Mektić. Peya i Mektić su dobili prvi set sa 7:6, dok je u drugom 1:1. Ivan Dodig i Robin Haase započeli su meč protiv Kontinena i Peersa, koji je prekinut kod 2:2 u prvoj dionici.

Darija Jurak i Xin-Yun Han izgubile su u osmini finala od kombinacije Christian/Santamaria, nakon što su dobile prvi set 6:1. Suparnice su drugi dobile istim rezultatom, dok je u odlučujućem bilo 10-7 za Amerikanke.

TENIS