Cedevita okrenula ‘minus 24′ u ‘plus devet’, ali ipak upisala poraz od jakog Lokomotiva

Širi dobro

U četvrtom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita je u Domu sportova poražena od jakog Lokomotiv Kubana s 85:81 i sada je u spomenutom natjecanju na omjeru 2-2.

Gosti su u jednom trenutku u prvom poluvremenu imali i 24 poena prednosti, no, hrvatski prvak je požrtvovnom i borbenom igram u nastavku stigao do velikog preokreta i devet razlike (76:67), sedam minuta prije kraja. Ipak, tu je bio kraj. Ponestalo je snage i koncentracije u ključnim trenucima i Lokomotiv je odnio bodove.

U dresu Cedevite Magette je upisao 16 poena i šest asistencija, Benite je ubilježio 15 poena i pet asistencija, Elgin Cook 14 poena, osam skokova i tri asistencije, James Bell 12 poena i tri skoka, a Aguilar je zabio 10 poena.

Za Lokomotiv je Kulagin ukupno upisao 25 poena, a McLean je utakmicu završio s 14 poena, 10 skokova i četiri blokade.

“Već sam pomalo umoran od čekanja toga da momčad odmah od početka utakmice počne igrati. Konstantno imamo taj problem. Nakon što smo u prvom poluvremenu igrali loše, u drugom smo se borili, radili pritisak i radili stvari koje vježbamo svaki dan. Ponosan sam na želju i pristup koji smo pokazali u drugom poluvremenu, no to nije bilo dovoljno. Pokušavam igrače i sebe naučiti da nije dovoljno igrati dobro 20 minuta da bi se pobijedila utakmica,” izjavio je trener Cedevite Sito Alonso.

Vitor Benite je dodao: “Karakter koji je momčad pokazala u drugom poluvremenu bio je nevjerojatan. Nije lako igrati protiv Lokomotiva i na kraju su oni u završnici bili bolji. Dečki su danas u drugom poluvremenu odradili sjajan posao i ponosan sam što sam dio ove momčadi.”

Širi dobro

U četvrtak 25. listopada od 17 do 20 sati, u Domu košarke Cedevita, Dejan Nemčić ispred udruge Možemo zajedno, konferencija ‘Inspire me’ te košarkaški klub Cedevita organiziraju u sklopu akcije ‘Širi dobro’ skupljanje sredstava za Udrugu ‘Fajter Zagreba’.

Skupljanje sredstava i skretanje pozornosti na situaciju zagrebačkih beskućnika je lajtmotiv druženja koje će početi haklom 3 na 3 u kojem će sudjelovati studenti, članovi udruga i fakulteta te kompanija, a vrhunac imati košarkaškom utakmicom poznatih (sportaši, novinari, glazbenici, glumci), koje će kao trenere voditi igrači Cedevite.

Posebni gosti bit će štićenici udruge Down 21, koji će na poluvremenu pokazati svoj repertoar i što vježbaju na treninzima u Domu košarke.

KOŠARKA